Thursday, March 08, 2007

Stofhappen...

Wij zijn soms niet zo voortvarend. Zeker niet als het gaat om aanpassingen in huis. Laat staan verhuizingen, verbouwingen en alles wat daar ook maar zijdelings verband mee houdt.

Geloof me, het heeft maanden geduurd voordat ik hier een nieuwe spijker in de muur durfde te slaan. Kan misschien ook iets te maken hebben met de 50-jaar oude staat van het stuc-werk.

En als we dan praten over grote beslissingen... De mensen die ons kennen rollen nu over de vloer van het lachen.


Enfin, uiteindelijk kwam dat andere huis er dan toch en daar wonen we nu inmiddels 7 jaar. Uiteraard zonder aanpassingen want oei...
Wel plannen hoor, och plannen zat, maar ja, die uitvoering hè? Over dat proces heb ik hier al uitvoerig bericht.

Inmiddels hebben we de trap en de bovenverdieping mooi gemaakt. Heb ik het "trappenhuis" helemaal geschilderd, en kort geleden de eetkamer van een verse lik verf voorzien. De foto's hiernaast geven een vóór-beeld van hoe het was. Afgelopen zaterdag terwijl ik in Utrecht het erg gezellig liep te hebben....waren "ze" hier bezig om dat wat er stond te verwijderen...


De volgorde van handelen laat ook wel iets te wensen over...eerst de trap en vloer nieuw en daarna pas met de brokstukken van de badkamer over dezelfde vloer en trap? Moet kunnen.

Nee, onze leercurve laat een steile lijn naar boven zien.


Dit is de ludieke oplossing van de vorige bewoners: "vloerverwarming".
Gevat in gegoten beton.....Daar was 3 man voor nodig, en een extra sterke jekkerdinggeval.En dat geeft stof, véél stof, erg veel erg fijn stof. Overal. Nee, ik bedoel dus echt overal!

Ben je gek joh, deuren afdekken met vochtige lakens en goed dichttrekken? Let wel: dit is de ex-deur naar onze slaapkamer. Ons bed staat daar ongeveer een meter van verwijderd aan de andere kant.

Het blauwe laken hing daar pas, na hysterische tussenkomst mijnerzijds, 10 minuten na thuiskomst.... 7 uur 's avonds. Te laat, dat dus wel!Het helpt natuurlijk ook niet echt dat er geen deur zit in het opkamertje.


Misschien was het ook niet erg handig om daags ervoor je hele huis glimmend te boenen.Iemand nog een, weliswaar onbespoten, sinasappeltje?

Dus, na thuiskomst uit Utrecht was het in ieder geval duidelijk wat er gedaan moest worden. Niks op je billen zitten en vertellen hoe gezellig het was. En toen ging het licht uit. Tijd om mijn gebutste humeur af te stoffen.

6 comments:

 1. Ja, verbouwing=nachtmerrie... Loopt altijd uit, gaat vaak iets mis en als je denkt dat je alles gehad hebt kun je nog gaan poetsen!( dat gezellige witte stofpoeder kom je veel later op de gekste plekken tegen)Gelukkig knapt de boel ervan op en ben je snel (?) alle ellende weer vergeten...;)

  ReplyDelete
 2. Het ergste is het slopen, daarna kan je genieten van de opbouw (als er niets mis gaat tenminste ;-)
  Ik vind jullie vorige badkamer trouwens ook niet slecht hoor! Ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn! Sterkte!!

  ReplyDelete
 3. Yikes! This is just another reminder to me that when we buy a house these things must be done before we move in!

  ReplyDelete
 4. Lees ik een paar dagen niet je web-log en dan gebeurt er van alles. Succes met de verbouwing.
  En je hebt ook nog het geluk gehad de maansverduistering te kunnen zien. Hier was het bewolkt....

  ReplyDelete
 5. I don't speak dutch but would love to know what this means:
  Dus, na thuiskomst uit Utrecht was het in ieder geval duidelijk wat er gedaan moest worden. Niks op je billen zitten en vertellen hoe gezellig het was. En toen ging het licht uit. Tijd om mijn gebutste humeur af te stoffen.

  ReplyDelete
 6. oooo badkamer verbouwen! AFSCHUWELIJK veel stof, maar als beloning een HEERLIJKE badkamer...

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.