Wednesday, June 28, 2006

Weet jij misschien.....?

Waarom mijn trap er uitziet alsof er dagelijks een contingent ME-ers overheen is gedenderd? Al na 6 jaar..terwijl ik toch zo duidelijk tegen de vloerbedekkingmeneren had gezegd dat het hufterproef moest zijn? Eigenlijk zag het er al na 5 jaar zo uit, maar ik ben een jaar “in denial” geweest zoals Oprah dat zo mooi zegt. Kijk ik Oprah? Zou ik in plaats daarvan niet iets aan die trap kunnen doen?

Waarom mijn badkamer er uitziet alsof datzelfde aantal ME-ers er dagelijks heeft geoefend op krakerspanden leegruimen? En dat al euh….6 jaar?

Waarom wij al 4 jaar plannen hebben om te verbouwen, en het nog steeds bij plannen blijft, en wij inmiddels het lachertje van het dorp en de vriendenkring zijn. Inmiddels wordt er steeds openlijker gegrijnsd als de vraag komt: Hoe is het eigenlijk met jullie verbouwing? Om jullie een voorbeeld te geven: in het vorige huis riepen we al 6 jaar dat we gingen verhuizen voordat het er eindelijk van kwam… En we woonden er al 13 jaar voordat we de badkamer boven prachtig gemaakt hadden, en toen gingen we verhuizen…..

Waarom “iedereen” dat gewoon “even” doet en dat nog geweldig uitpakt ook? Wist je dat er mensen zijn die zeggen: we gaan de badkamer doen. En dan vervolgens na een x-aantal dagen een prachtige badkamer hebben? Wist je dat er mensen zijn die zeggen: het wordt tijd dat we die trap gaan aanpakken en dat vervolgens ook doen? Van die mensen die verbouwen en na afloop een prachtig huis hebben dat er uitziet of het zo had moeten zijn? Brrr, ze schijnen er echt te zijn, sterker nog ik kom ze regelmatig tegen in hun glimmende keukens, badkamers, uit- en aanbouwen en dakkapellen. En mijn glimlach over hoe mooi het allemaal is geworden wordt steeds krampachtiger in afwachting van die ellendige vraag: zeg, hoe is het nou met jullie… De ellendelingen!

Waarom mijn grootste angst is dat wij zoiets doen en er dan achter komen dat het niet klopt, dat de ramen achterstevoren en ondersteboven in de nieuwe muren staan, we de stopcontacten vergeten zijn, dat in de praktijk blijkt dat dát waar we zoveel geld aan hebben uitgegeven helemaal niet werkt, we beter 10 cm naar links en 2 meter naar voren en en en…
Zou de oplossing zijn om ons op te geven voor een VT-woonwens? Win je eigen binnenhuis-architect ofzo? (Martijn blijf vooral thuis, dank u en u ook, architect die na een aantal diepe gesprekken waarin hij ons volkomen begreep kwam met een tonnen-tekening voor de beneden én bovenverdieping waar wij “slechts” beneden wilden verbouwen. Die meneer heeft een fijne vakantie gehad van ons geld). Inmiddels kijk ik fanatiek huizenprogramma’s, overweeg Stay or Go, ben zelfs jaloers op die pimp-je-huis-miep die huizen inricht -ontmanteld- om ze geschikt te maken voor verkoop (en in dezelfde handomdraai ongeschikt voor bewoning door gezin), ben ik in het bezit van ontelbare uitgescheurde/geknipte voorbeelden van hoe ik het wel zou willen hebben, eventueel, als we ooit…

Antwoord: heeft iets te maken met de baan van echtgenoot, onzekerheid over wat we nu eigenlijk willen en het ongelooflijke bedrag dat ermee gemoeid schijnt te zijn. Ik bak liever een brood, als dat mislukt voer ik het aan de vogels of aan mijn gezin en dan is het weg. Klaar. Veilig. Geen buikpijn (nah). Geen slapeloze nachten. Geen geplunderde bankrekening en kapotte dromen. Posted by Picasa

3 comments:

 1. Waarom komt me dat zo bekend voor?
  4 jaar geleden schilderden we het voorste deel van de woonkamer in frisse gele, oker en terracottatinten, toen heel erg in. Maar we deden maar een deel want als de kleur tegenviel! Het jaar daarop zouden we het andere deel doen. Maar de jaren daarop hebben we rolluiken gehangen, ramen vervangen, 4 vakanties gehad, een nieuwe oprit, voortuin en terras aangelegd, de trap ontdaan van de bekleding... En nu zijn de plannen na 5 jaar om dan toch maar de woonkamer opnieuw te doen, ben ondertussen uitgekeken op die gele tinten... En die trap ligt er ook nog zo bij. Oh ja, 3 jaar geleden hebben we de slaapkamers gedaan maar de overloop en de hal zijn nog steeds niet aan de beurt geweest. En zo blijven we bezig. Nu eerst maar eens genieten van het nieuwe terras en dan zien we wel weer verder.

  Y.B.

  ReplyDelete
 2. O gelukkig, jullie trap ziet er dus ook nog steeds niet uit? Pfew. Maar wacht even, wél het terras en de oprit en de voortuin, kijk die had ik nog niet eens genoemd bij ons...moet ook nog, ooit. LOL

  ReplyDelete
 3. Nog maar een keer, want je zit helemaal in mijn straatje vandaag. Eerst die gemeente, nu verbouwen... ik zal je zeggen dat als ik het NOG een keer zou moeten doen.. dan zou ik het dus echt wel uit mijn hoofd laten. Het heeft me heel wat meer gekost dan die zuurverdiende euri, ik ben nog in de herstelfase.

  Die trap.. tja, gewoon doen! Die verbouwing.. HEEL HEEL HEEL goed over nadenken of het uberhaupt wel zou moeten, en dan... schakel je "ouwe rotten" op dat gebied in (zijnde ruud) en die denkt in ieder detail met je mee hoor, zelfs dingen die je in je vaagste gedachten nog niet had bedacht.

  Maar.. bezint eer ge begint, en als je dat hebt gedaan: komen we keihard met je meedenken!

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.