Friday, February 24, 2006

Houston, we have a problem..

And the problem issssss........ This amount of food has to fit in .....

this small fridge, lemme tell y'all: it is not going to fit.

Just making preparations for the couple of days the kids and I will be escaping the carnival frenzy in this neck of the woods. The husband will stay behind, dutifully fulfilling his responsibilities as a member of the organization of carnival in tinytown. And ..although I am not by his side (Yippee! Excuse me, just happy not to be here during carnival) my food is!

Anyways, there will be spaghettisauce, pita, daging roedjak, split pea soup, cinnamon buns, meat balls, kale and carrot cake. But I fear this still will be there, because usually there is a lot of fastfood involved. (Think: fries, sausage-rolls, croquets, chinese take-out) So, what was I thinking....?

4 comments:

 1. Hoi baking soda :)
  Tja het is me toch wat he???
  Ik heb hier hetzelfde probleem, teveel dingen die niet in de koelkast passen.
  Nu zie ik wel dat je een hele tray eieren hebt staan in je koelkast maar dat hoeft niet he?
  Alleen gekookte eieren hoeven in de koelkast en je kunt rauwe eieren buiten de koelkast bewaren.
  Dat scheelt iig al een heel stuk ruimte.......

  In de supermarkt staan de eieren ook niet in koeling. Ik vind het overigens makkelijk als ik cake bak dat ze al op temperatuur zijn, idem dito met andere recepten overigens.
  Als het nou een warme/hete zomer wordt kun je ze weer wel in de koelkast bewaren maar een koele kelderkast kan ook.

  Verder wens ik je een paar hele fijne dagen vrij toe en geniet maar lekker van je hos-vrij en vooral buren vrije dagen ;)
  Zal je wel missen omdat ik dagelijks hier een paar keer rondlees maar verwacht dan toch wel dat je minstens voor de dagen dat je er niet bent de schade inhaalt he? dubbel LOL. :)

  ReplyDelete
 2. Waarschijnlijk ben je al weg als ik dit schrijf maar ik doe het toch maar. Gewoon een deel de vriezer in hoor. Dan kun je het lekker opeten als je terug bent, hij heeft het niet nodig. Heb ik ook ooit meegemaakt, stond 3 dagen te koken en zo toen ik hem eens 5 dagen alleen moest laten, en alles lag nog net zo in de vriezer toen ik thuis kwam. Had ik het wat rustiger nadien.
  Je gelooft toch zelf niet dat je man na carnaval gevierd te hebben, og zijn eigen potje gaat staan koken, nou ja opwarmen. Goed bedoeld, maar ik denk dat je het volgende week iets makkelijker hebt met koken.
  Veel plezier gewenst en tot later.

  Yvette

  ReplyDelete
 3. Aha, een zeer herkenbaar probleem! en dan bedoel ik niet karnavallende mannen, maar het koelkast-tekort. Staan er weer grote schalen met biga en voor- en zuurdegen, bakken met amandelspijs etc etc....als ik terugkom van boodschappen doen, sta ik een eeuwigheid te puzzelen om alles opgestapeld er in te passen. We hebben een inbouwexemplaar (nog niet oud), dus een grotere zal er ook zomaar niet komen.....ik kan vast meedoen aan een chinees-puzzelkampioenschap, want ik word er wel handig in!

  Overigens denk ik wel dat Yvette gelijk heeft...dan wordt vriezen!

  Nu het zo koud is kan je de eieren inderdaad net zo goed buiten de koelkast bewaren (bijv. in een bijkeuken of schuur). Maar ik moet wel zeggen er staat op de verpakking wel dat je ze na aankoop in de koelkast moet stoppen! Dus helemaal fout doe je het natuurlijk niet. Ik heb ze ook in de koelkast, maar dan in de deur, dat scheelt ruimte op de planken en dan zijn ze ook niet zo koud.

  ReplyDelete
 4. Ik heb de hele boel ingevroren, kan samen met Lien naar de puzzelkampioenschappen want ook die vriezer kreunt... (was de boerenkool en de chili con kippo vergeten te noemen...) en de daging gaan we lekker vanavond opeten, in ploegendienst want optocht. (Waarbij echtgenoot.. euh organiseert? en mijn vader jureert, wij rondkijken en dus op verschillende tijdstippen binnenvallen). Morgen vertrekken we. Kan dat echt met die eieren? Hmm zal ik onthouden.

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.