Thursday, December 15, 2005

Kerststol

Alvast een voorproefje, deze is helaas al bijna op. Het wordt weer tijd dat ik van die schattige to-do lijstjes ga maken... Ik ben aan het zoeken voor recepten voor de kerstbrunch, en ik zie zoveel lekkere dingen! Op een van die lijstjes moet ook komen te staan: maak een nieuwe broek of val 5 kg af.

Helaas dat zal er niet van komen (merk je hoe beleefd ik hier in het midden laat wat er niet gaat lukken....) want..tadaa... Er staat een nieuwe aanwinst in de keuken. Geen knappe Italiaanse hunk, geen all-american redhead, die had ik wel op mijn lijstje staan maar ik liep tegen een degelijke duitser aan, vandaar. Dat degelijk valt nog te bezien trouwens, maar die prijs, oh die prijs!
Gisteren is moeders een dagje weggeweest en kwam bezakt en bepakt thuis. Voor degene onder jullie die toevallig gister in Kleve liepen en twee dames (!) tegenkwam die zich met slappe lach en al door 5 supermarkten heenwerkten, jawel, 1 van die twee was ik. In de trant van het achterbank spelletje "ik ging op reis en ik neem mee" het volgende:
Lebkuchenmix, broodbakmix, cornflakes (huh?), drank, Yell-oh, sushi, zalm, Knorr fix (nou jaa..probeer eens vlug geschnetzeltes te zeggen), rollen bladerdeeg, amandelmeel, leuke versierseltjes voor op muffins, chocolade en rondjes ouwel en oh ja pottasche! Geen flauw idee wat dat is, wie het weet mag het zeggen.
"Ein altbewährtes, typisches Backtriebmittel für die Weihnachtsbäckerei. Das Geback wird wundervoll locker und in seinem Eigengeschmack liebevoll verfeinert". Zo! Probeer dat dan maar eens niet mee te nemen. Het enige waar het me aan doet denken is Potasch en Perlemoer maar dat is heel iets anders.
Morgen meer, ik ga nu mijn verkouden hoofd stomen, anders kan ik helemaal niet meer helder kijken.

5 comments:

 1. Maar gelachen hebben we!!!!En kun jij me vertellen wat ik met al die gluwein moet terwijl ik nog 2 liter thuis had staan? Hips!!(sorry)

  ReplyDelete
 2. HOe heb je alles weer thuis gekregen? Had je Bernd daar ook gekocht....je lijkt me niet echt een type voor een tas op wieltjes....maar misschien wel gewoon met een leeg (heen dan) winkelkarretje????

  ReplyDelete
 3. Wij zijn heel decadent met een auto met grote achterbak geweest. Bernd paste daar prima in! Hij stond gewoon in het schap bij een supermarkt.

  ReplyDelete
 4. Lieve Baking Soda, zou je misschien kunnen vertellen wat je daar allemaal gekocht hebt, naast Bernd, (bernhard? sint Bernhard...Rum,....Gluhwein) Ik ben nl. wel benieuwd wat Bernd voor je moet gaan malen, kneden en kloppen met zijn stoere Schwarzenegger body???
  nic

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.