Monday, December 07, 2009

Béééhh...


Het is stil... zo stil hier.

Kan geen enkel excuus bedenken behalve dan dat het makkelijker wordt om niet te bloggen naarmate het langer duurt. Kan ook niet bedenken hoe ik dat deed, voorheen. Het feit dat onze internet verbinding -en telefoon- net zo wisselvallig is als het weer is ook niet echt een excuus, hoogstens irritant en erg onhandig. Alhoewel... je houdt verbazingwekkend veelt tijd over zo zonder telefoon en internet.

Ik heb mijn huis gepoetst, achter de naaimachine gezeten, weinig brood gebakken, urenlang over bouwtekeningen en offertes gebogen gezeten, keukenbedrijven bezocht (en een keuken gekocht!!!), het is zover; we gaan eindelijk verbouwen! En jongens wat gaat het een puinhoop worden straks. Ik vrees met grote vreze....

Tot die tijd -en tot de eerste rekeningen binnenkomen- slapen we in ieder geval heerlijk.
Want een nieuw dekbed gekocht.
Lits Jumeaux.
Mega dus.
Vier seizoenen.
Dubbel mega dus.

Geen dons, geen polyester maar (h)eerlijke Texelse schapenwol. Voor alle duidelijkheid: dat is dus gevuld met wol.
Van schapen.
Milieuvriendelijk.
Ventilerend.
Veerkrachtig.
Warm in de winter (ja!)
en koel in de zomer (zou het?)
Heilzaam voor de spieren vanwege de lanoline=wolvet.
Daar had een belletje moeten gaan rinkelen....

Fijn he?

En het stinkt.

Naar schaap. Nee, naar heel veel schapen. In mijn bed. Wat zeg ik, onder mijn neus! Dát vertellen ze er nou net even niet bij. Toen wij ons de eerste nacht, vol verwachting klopt ons hart, onder het nieuwe dek nestelden, lekker frisse hoezen erop, was ik even stil.
Eh..echtgenoot?
Ruik jij ook schaap?

Echtgenoot rook ook schaap maar dat dondert niet hij slaapt toch wel. Het bleef nog lang onrustig aan mijn kant van het bed. Mopper mopper schapenlucht, getver, mopper. Uiteindelijk riep echtgenoot:

Ah joh, da's toch gezellig in deze tijd van het jaar, denk maar dat je in een kerststal ligt. Ja, met mijn neus in de *** van een schaap!
Ik krijg subiet hele andere ideeën waarom er géén plaats was in de herberg maar wél in de stal. Vind ik niet zo gek opeens.

Afijn het hele hussie hangt vrijwel elke dag buiten. Lekker luchten. Moet het niet gaan motregenen. Dan heb je nat schaap. En die stinken nog véél meer!

Béééééh!!

9 comments:

 1. The look fiercely proud.

  ReplyDelete
 2. Ook wij hebben een dekbed dat stinkt!!! Ik weet niet meer waar naar, want het ligt in een doos op het zoldertje boven de garage!

  Al heel wat jaren!

  Luchten hebben we ook geprobeerd,maar holp helemaal niet.

  Zou best eens kunnen zijn dat het ook schapenwol is!!
  Gelukkig hadden wij nog een ander, en kunnen toch lekker slapen.

  Veel succes met de verbouwing!
  Ik weet er alles van, we hebben 2x alle meubels in een container gezet die hier voor op de stoep stond.Vanwege verbouwingen!!

  ReplyDelete
 3. Hilarisch! Lekker met schapen in bed haha, wat een kerstgevoel! Tja gezonde plattelandslucht zeggen ze toch?? Dat luchten helpt volgens mij geen steek, gewoon laten liggen dan ruik je het op het laatst hopelijk niet meer (maar iedereen die je tegenkomt ruikt het dan aan jou hahahaha... o ik ben geloof ik echt in een flauwe bui) Geef mij mij holle vezels enzo, ben trouwens allergisch voor wol, dus dat voorkomt een boel gedoe.
  Sterkte met de lucht ...en met verbouwen straks, wat zal dat er over een poosje fantastisch uitzien. Succes (ik gniffel nog wel even alleen na :D)

  ReplyDelete
 4. Ha ha. Ik moest echt hardop lachen! En dat op werk! Oh my gosh... ja, daar denk je vast niet aan als je een nieuw dekbed koopt: "effe ruike".

  Hey, gefeliciteerd met je nieuwe keuken aankoop. Ik heb gisteren de laatste 2 stainless steel appliances gekregen: de koelkast en de oven. Ik ben erg blij mee. De vloer was zaterdag geinstalleerd en de tegels aan de muur (the backsplash) hebben ze zondag afgemaakt. Ik heb foto's gemaakt en zal ze heel gauw posten.

  ReplyDelete
 5. Thea: eh, zou best eens schaap kunnen zijn bij jou op zolder...

  Ja, wáár laten we de meubels? Daar heeft dus niemand aan gedacht, behalve ik, 's nachts al woelend...
  Op een bepaald moment ligt t beneden helemaal open want nieuwe vloer.

  Lien en Hanaâ: Nooit aan gedacht om in de winkel alvast te ruiken! En dan nog had ik waarschijnlijk de plastic zak de schuld gegeven. Zucht.

  Oh leuk, graag foto's Hanaâ! Ik moet mijn fornuis/range nog kopen, kan maar niet beslissen.

  ReplyDelete
 6. Vanavond of morgen post ik de foto's op mijn blog. Best een grote verandering. En dankzij de re-design van onze "cabinet maker", heb ik meer ruimte in de keuken. De oven die ik gekocht heb, is een Kenmore Elite, Model# 97473. Als je naar Sears.com gaat, kan je dat model nummer ingeven en als het goed is, zie je dan mijn oven. Ik heb gekozen voor 1 grote oven ipv 1 medium oven en een kleine, omdat ik bijna nooit 2 dingen tegelijk moet bakken die niet dezelfde temperatuur hebben. Kijk maar en laat me weten wat je ervan vindt.

  Groetjes!

  ReplyDelete
 7. Haha. En zéér grappig beschreven!

  ReplyDelete
 8. O Lien wat een giller ik zit midden in de verhuizing en er staat op het moment dat ik dit lees een nieuw dekbed klaar voor aan de andere kant.Je raad het al een schapenvachtje, ik gelijk met mijn neus in de verpakking maar ruik nog geen enge luchtjes,(alleen nieuw) zou dat pas komen als het door ons warm wordt? Kijk er nu niet echt meer naar uit haha. Gefeliciteerd met je nieuwe keuken. Het moet eerst een puinhoop worden om daarna dubbel te kunnen genieten. Sterkte met de verbouwing, groetjes Wil V

  ReplyDelete
 9. Sorry baking soda daar moest natuurlijk geen Lien staan ijn excuses.

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.