Saturday, August 16, 2008

Zandzakken voor de deur!

Wat ik zoal gedaan heb gisteren?

Onder andere.... kennis gemaakt met onze nieuwe bijna-buren in de zijstraat. Prettige mensen, in het bezit van goede ideeen, een kruiwagen en tot dan toe overbodige grasplaggen....

Kijk, dit is zoon nr 2 op zijn nieuwe fiets; de situatie bij ons voor de deur een uur eerder.

En dit is een uur later.... Wat begon in een linnen jurkje, schattige schoentjes en een beschaafd kopje koffie met mijn ouders, eindigde onverwacht op kaplaarzen en het bouwen van een dijk. De Hollandse genen zitten diep!

Toen we hier mee klaar waren en het ergste overstromingsgevaar (mijn kelder!!) gekeerd zei ik: ontzettend bedankt, ik ben zo blij met u, maar eh... wie bent u eigenlijk en waar komt u zo vlug vandaan?

De nieuwe buurman dus, net bezig om zijn tuin op te knappen, vandaar de plaggen en de kruiwagen.

Achteraf gereconstrueerd: de waterleiding onder onze oprit besloot -letterlijk- met een knal de geest te geven. De jongens waren buiten aan het voetballen en kwamen in paniek naar binnen. De één met een kat in zijn armen: Mam, Mam, haal de katten naar binnen, er is een ontploffing!!

Dan loop je naar buiten, ongelovig, doe niet zo gek zeg je nog. En dan zie je dit:
Geloof me, het ging hard! Het water spoot op het moment dat ik buiten kwam in een zuil omhoog. Zo hoog als je hier op de foto het slot ziet hangen. De tegels op de oprit zijn niet misselijk; vierkante stenen van 15 cm dik.... flink aangestampt doordat er al jaren auto's overheen rijden... Die lagen los en omhoog alsof er een aardbeving geweest was. (Nou ja, dat was natuurlijk ook het geval eigenlijk).

Tja en dan... dan ga je een beetje het verkeer regelen. De straat afzetten. Natuurlijk heb je de gemeente al láng gebeld, maar dat duurt even... het is tenslotte vrijdagmiddag 15.00 uur...

Beetje de toegestroomde menigte vermaken. Het werd bijna gezellig. Het zonnetje scheen, het water stroomde, kindjes op laarsjes ..

Eindelijk arriveerden de hulptroepen, in de vorm van 1 man met een telefoon. Dat helpt! Toen iemand met een hek om de straat af te zetten. Dat helpt ook. En het water stroomde voort. Ah.. en toen het grove geschut. Een graafmachine, en een pomp. Kijk, dát helpt!!

Overleggen tussen Water en Grond; jawel dat zijn twee verschillende disciplines binnen de gemeente en dan moet er overlegd worden wie waar verantwoordelijk voor is....

Vaststellen dat dit toch echt gemeentegrond is (Pfff... gelukkig!) Dat de bomen van de gemeente zijn, nou dat wisten we gelukkig al! Misschien moet er een boom om... misschien heeft het water de wortels ontspoeld, hoe ver loopt de scheur in de leiding..
De mannen hebben hard gewerkt, zo rond half 8 was de leiding gerepareerd, het inmiddels 6 meter brede gat provisorisch gedicht, de straat weer open voor verkeer en droog.

Inmiddels water geleend, want dat hadden we niet ::grijns:: Iemand nog koffie?

5 comments:

 1. o meid, je beleeft toch ook altijd wat!! zo zie je maar een goed buur is beter dan een verre vriend!
  Mooi ook al die ramptoeristen meteen erbij...

  ReplyDelete
 2. Wat een avontuur!
  En als een goed blogger foto's blijven maken :))

  ReplyDelete
 3. Zo, wat een aparte manier om je zaterdag door te brengen ;-)

  ReplyDelete
 4. Beter laat dan nooit lees ik dit dus nu pas.Wat een ramp ! Wel zonde om die weinige zonnige dagen nóg drijfnat door te moeten brengen.En ik heb koffie , hoor , mocht het nog nodig zijn..

  ReplyDelete
 5. De koffie zal inmiddels wel koud zijn, maar anders ben ik altijd in voor een bakkie leut ;-D

  Wat een avontuur! Zo eentje waarbij je aan het begin waarschijnlijk even met je handen in het haar zit, maar waar je achteraf hartelijk om kunt lachen (hoop ik?).

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.