Thursday, April 06, 2006

Afspraakje

Zullen we een afspraakje maken?
Stel hè, je wordt ’s morgens wakker en je denkt: Ik ga vandaag zó ontzéttend poetsen!!
Normaal gesproken is die bui over tegen de tijd dat je gedoucht en de kinderen naar school hebt, maar laten we even aannemen dat die bui hardnekkig blijft hangen.
Dan hijs je jezelf in een poetsvriendelijke outfit, maar wel nog een béétje het aanzien waard, je weet tenslotte maar nooit wie er aan de bel komt hangen. Okee, dat wordt dus stretch spijkerbroek, makkelijke schoenen, dat leuke t-shirtje dat precies dezelfde kleur heeft als dat fleece-vest (het is tenslotte nog fris ’s morgens en dat kan makkelijk uit en aan).
Goed.
Tot zover alles prima. (Stop met grijnzen Mam!)
Emmer met sop, keuken schoonmaken. Emmer met ammoniawater. Vloer eetkamer boenen incl. plinten en horizontale vlakken. Vest uit want warm.
Schone emmer sop.
Och, gelijk even een scheutje bleekwater in het afvoerputje van de gootsteen, kan dat gelijk even intrekken, wordt het zo lekker makkelijk schoon van. Goh, dekseltje schiet los, even aandrukken.
SJPLET!!
(HEEL LELIJK WOORD)

In de la van de kinderen rommelen op zoek naar een viltstift die dezelfde kleur heeft als het t-shirtje…….
Zullen we afspreken dat we volgende keer gewoon oude meuk aandoen indien last van poetsbui? Doet er niet toe wie er op die bel drukt? Afgesproken?
Okee, dat is dan duidelijk.

2 comments:

  1. Ik lach niet hoor....*proest*...nee hoor doe ik niet.....*gnagna*.

    Het is een beetje hetzelfde verhaal als er ging eens een vrouw met een lichtbeige broek haar hond uit laten in het bos waar alles nog nat was van de nachtbuien...voel je em aankomen??? :-D

    ReplyDelete
  2. Of die kleuterjuf die (met haar nieuwe trui) met ecoline ging werken?

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.