Sunday, March 05, 2006

België!

Dit vond zoon 1 op het strand en hij wist nog wat het was ook! Eieren van een wulk (= zeeslak en erg eetbaar, die slak dan, niet de eieren...denk ik toch)

Goed geraden! En weet je...ze vieren in België ook Carnaval...compleet met optochten en Grand Gala! In Oostende zelfs het Bal du Rat Mort. Dacht ik er aan te ontsnappen, het is zelfs zo dat ze beginnen als wij er mee stoppen. Daar kwam ik dus achter toen we Oostende binnen reden, overal grote aanplakbiljetten met de aankondiging van het bal. Voor de liefhebbers, het thema dit jaar is: de Inca's. Dus mocht je nog een ongebruikte lama in je achtertuin hebben rondlopen, dit is je kans! (Sorry FG it is Dutch again, and this is about a themed Carnival party in Belgium featuring the Inca's, and in case you were wondering, no I am not taking part ;-) unless I can lend your Llamas that is). Oostende is niet veel aan om rond te lopen, behalve de prachtige kathedraal en de wandeling over de boulevard langs de zee. (Snijdende wind, stervenskoud, bevroren oren, maar wel leuk). Daarentegen was Knokke een dag later zonnig, nog steeds heel koud en even saai. (Wel veel madammen in bontjassen, deed me erg aan Raymond van 't Groenewoud denken). Maar voor de liefhebbers wel deze leuke winkel gevonden, helemaal volgestouwd met keukenbenodigdheden, en oeh heb ik me even beheerst zeg! En helemaal niets van dit alles gekocht! Dat is knap! Oh en ze hadden zulke leuke kleine paté-potjes, en kruidenboterpotjes en kleine hapjes dingetjes en ... en... maar ik heb mijn handen héél diep in mijn zakken gestopt, kijken met de oogjes en niet met de handjes. En het kostte allemaal nog niets ook! Oh wat een zelfbeheersing! Wel een koekjesuitsteker gekocht.. En een vleesthermometer (voor het brood) .. en schattige lepel-vorkjes (foto volgt nog want dit snapt niemand).

3 comments:

 1. Hai baking
  Ik was een land te ver laten we zeggen dat ik nodig weer eens richting frankrijk wil heimwee naar het brood en de franse kaas :)
  Vindt het knap dat je die winkel niet hebt leeggekocht zeker als de prijs dan ook nog gunstig is.
  Hier krijg ik altijd als commentaar de kasten zijn al zo vol maar kan vast nog wel een gaatje vinden voor wat bakspullen toch .Of toch maar eens aan een grotere keuken gaan denken.

  ReplyDelete
 2. I'm just looking at the pictures, and wondering what its all about. Someone seems to be eating mussels and fried potatoes. Hmmmm.Is this a clue?

  ReplyDelete
 3. Goed he Zandman, ik was toch zo verstandig die dag!?

  LOL Lindy, you're spot on! I was escaping Carnival and went with the kids to Belgium for a couple of days. Enjoyed ourselves at the beach, freezing our ears off, and had some great meals. Couldn't resist to shop for kitchenware but really restrained myself and only bought the tools in the picture in the next post.

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.