Thursday, January 19, 2006

Royal Crown Tortano

Tijd voor een nieuwe uitdaging: het maken van een Royal Crown Tortano uit het boek Artisan Baking van Maggie Glezer, de naam alleen al! Bij het zien van de foto's van Lindy in Toast werd ik gelijk enthousiast, wil ik ook, zo'n wagenwiel! Ik heb even doorgegoogled (is dat een woord?) en ik kwam een Duitse versie tegen van hetzelfde recept uit hetzelfde boek met keurige grammen, maar met een verschil in toepassing van de aardappel...Geen idee welke de juiste is. Het is wel grappig te zien dat de nationaliteit kennelijk invloed heeft op het resultaat. Ik ga voor de Amerikaanse uitvoering!
Voor degenen die geen zin hebben om de recepten te vergelijken en daaruit hun eigen verhaal te destilleren.... heb ik dat voor je gedaan en het resultaat kun je hier lezen. Niet allemaal tegelijk!


Deeg direct na het knedenDeeg de eerste keer gerekt


Deeg direct na het vouwen en draaien


So far, so good. Het deeg staat nu te rijzen en we wachten af..wordt vervolgd.


1 comment:

  1. Looking good so far! I am excited to see a picture of your finished bread. I had a look at the german version, and it looks surprisingly different from mine.

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.