Saturday, December 17, 2005

Cannelloni con spinace e ricotta


Vanavond een belofte ingelost. Wij waren dit jaar in Italië op vakantie en zoon 3 vond het eten helemaal geweldig, en wilde ook zelf bestellen wanneer we uit eten gingen. Probeerde van alles, met als culinair dieptepunt pizza Schumacher maar daar zullen we het verder niet over hebben. Hij heeft pompoenravioli gegeten, pappardelle, pasta con vongole, maar de cannelloni wilde maar niet lukken. Of niet voorradig of net uitverkocht, dus beloofde ik het thuis te maken.
Wel, het heeft even geduurd maar vanavond was het zover.

Recept:
ca. 500 gr spinazie (diepvries)
150 gr ham (vleeswaren)
1 ei
75 gr geraspte kaas
350 gr ricotta
peper, zout, nootmuskaat

Bechamelsaus:
35 gr margarine
45 gr bloem
500 gr melk
flinke hand geraspte kaas
peper, zout, nootmuskaat, chilivlokken, oregano

Diepvriesspinazie laten ontdooien en heel erg goed uitdrukken. Indien je vers gebruikt, wassen en met aanhangend water even laten slinken in ca. 3 minuten. Goed uitdrukken. Spinazie omscheppen met ricotta, kaas, ei en de in heel fijne reepjes gesneden ham. Kruiden naar smaak.
Cannelloni vullen m.b.v. spuitzak en in een beboterde schaal schikken.
Oven voorverwarmen op 200gr C.
Intussen de bechamelsaus maken door de boter op laag vuur te laten smelten, bloem toevoegen en even laten garen, melk in kleine beetjes toevoegen, niet schrikken van klontjes gewoon blijven roeren, komt vanzelf goed. Kaas toevoegen en kruiden naar smaak. Op heel laag vuur ietsje laten indikken maar hou het goed in de gaten, voor je het weet zet het aan...kun je weer opnieuw beginnen. Saus over cannelloni en in de oven, ong. 35 min.
Kindertjes-eten maar wel erg lekker!

* zoek naar cannelloni die niet voorgekookt hoeft te worden!
* als je bijv. je spuitzak niet kunt vinden, kun je ook een stevige plastic zak gebruiken
* en daar een hoekje van af knippen
* niet te klein want dan krijg je verstopping
* niet te groot, anders spuit de vulling naast de cannelloni
* en ben je genoodzaakt een extra zak om de zak te doen....

5 comments:

 1. Hallo,

  Wat is dit toch altijd gezellig om te lezen. En wat herkenbaar. Kerst komt hier ook altijd weer te vroeg. Net als Pasen Pinksteren, Sint enzv. nog zoveel leuke ideeen en zo weinig tijd om ze uit te voeren.

  Groetjes Truus

  ReplyDelete
 2. Ik voel me helemaal kind worden, als ik hoor dat dit kindertjes eten is (?) Verrukkelijk...ik krijg er meteen trek van....ach la bella Italia..en heimwee!

  ReplyDelete
 3. Ik bedoelde eigenlijk dat het makkelijke smaken zijn, niet pittig, lekker romig hmmm. Veel te veel gegeten gisteravond, ben bang dat ikzelf het grootste kind ben, haha

  ReplyDelete
 4. inderdaad erg lekker,bedankt voor het recept! Wel even prutsen voor je de spuittechniek onder de knie hebt...

  ReplyDelete
 5. Tja die superkoks staan lekker clean in de keuken te showen, bij mij was er groene prut all over the place voordat ik het juiste gaatje geknipt had...weet nog steeds niet waar mijn spuitzak is...

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.