Wednesday, October 26, 2005

Rosey Pears/Stoofpeertjes

Gewoon stoofpeertjes dus. Niets geks aan, ook geen zwierige dingetjes aan toegevoegd, gewoon zoals je moeder/oma ze maakt. Denk ik toch? Alhoewel...het familiegeheim bij ons om ze mooi rood te krijgen is een flinke scheut bessenjenever..
Kilootje stoofperen, scheut water, scheut bessenjenever, schepje suiker, en vooral heeeeel langzaam laten koken. Wat ik lekker vind is een pietsie kaneel erbij en/of eventueel wat vanille.
Voor een extra beetje pit zou je wat verse geraspte gember kunnen toevoegen. Niet teveel, een klein beetje. Voor het volledige recept klik ook hier!

Oh over gember gesproken, ik heb zulke lekkere koekjes bedacht met peer en gesuikerde gember....Ze bestaan alleen nog in mijn hoofd maar help me onthouden dat ik het een keer probeer. Koekjes? Hoezo koekjes, ik hou helemaal niet van koekjes....

5 comments:

 1. ohof, met met koekkruiden en een scheut congnac! En de favoriete smaak van Wouter is met een scheut wiskey (ookal weet hij dat niet), en van mij boeven ze niet helemaal rood, wit is ook lekker. In vieren, niet zoals op jouw foto in zn geheeltje, hoewel dat er dus wel erg leuk uitziet....

  Nancy

  ReplyDelete
 2. Zie je, zitten we helemaal op één lijn, as ter maar drank in zit...
  Koekkruiden lijkt me ook lekker, gaan we proberen. Eigenlijk zijn ze bij mij ook altijd in stukken vanwege het klokhuis, maar dit kijkt wel leuk. Ik denk alleen maar blog op het moment geloof ik (en waarvoor? Er reageert bijna niemand :( boehoe ik word niet gelezen) Vandaar die drank dus haha!

  ReplyDelete
 3. Stil maar hoor, je wordt echt wel gelezen!!! Zoveel humor is toch niet te weerstaan.
  Ik maak de stoofpeertjes graag met een spicy siroop, er gaat bij: 1-2 steranijs, 2 -4 kruidnagels, 2 flinke eetlepels gedroogd citroengras, 1-2 kaneelpijpje...en dat was het geloof ik. (eventueel met een vanillestokje als je in een luxe bui bent) Het heeft waarschijnlijk hetzelfde soort effect als de koekkruiden, behalve dat je deze er weer uit moet hengelen. Ik maak de peertjes trouwens altijd in halven.
  Die bessenjenevertip onthoud ik....die da ik de volgende keer proberen, dat lijkt met echt verrukkelijk!!

  ReplyDelete
 4. O ja sorry, schiet met ineens te binnen. er gaan ook nog wat schijfjes verse gember bij....ik ben vast nog wel wat vergeten, want ik ben zo'n gooi-er-maar-bij kookfiguur en als het dan heel lekker uitpakt, heb ik geen idee hoeveel ik van wat erbij heb gedaan.

  ReplyDelete
 5. What beauties those are!!!

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.