Wednesday, October 04, 2017

Even meegenieten van de Workshop in September
En hoe ziet dat er dan uit, zo'n workshop? Nou... zo ongeveer, als alles nog rustig is en schoon. Koffie en thee, met uiteraard versgebakken lekkers erbij. Even kennismaken, kopje koffie, een samenvatting van de dag, wat we gaan doen. Even kijken wat de recepten zijn en wat er nog meer op papier staat en dan aan de slag!Er wordt gekneed, met de hand of/en met de machine, gerezen en gevormd. Ik vertel intussen veel (heel veel) over deeg, waar je op moet letten, ik laat voelen en kijken. Heel vlug kunnen de eerste broden de oven al in.


Tussen de bedrijven door is er tijd voor een uitgebreide lunch met zelfgebakken brood en lekker beleg. Iets warms erbij...tenminste als ik dat ook daadwerkelijk serveer. Deze heerlijke kruidige kippensoep stond onaangeroerd op het aanrecht 's middags! Helemaal vergeten!


Gelukkig was er nog meer om te proeven, de kaneel broodjes stonden nog warm te worden in de oven maar deze selectie was klaar om aangesneden te worden:Aan het eind van de dag ruikt het lekker in huis, zit er bloem op onverwachte plekken, worden de schalen en tassen tevoorschijn gehaald en gaan er cursisten met hun hoofd en tassen vol naar huis en krijg ik later deze foto's toegestuurd:Ik ga schoonmaken en genieten van een kopje soep met een broodje.....

Dus zo gaat dat ongeveer; heel gezellig, heel lekker, informatief en beslist de moeite waard!

(Dank dames voor de foto's!)
4 comments:

  1. Beautiful baking, as always!

    ReplyDelete
  2. So beautiful Karen, wish I could have been there!
    Hard to imagine that you forgot the soup because it had to be so perfect with all those breads. But then perfect when everybody's gone and you can put your feet up too.

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.