Wednesday, August 30, 2017

Ik had nog niet bedacht...


dat wanneer je als een malle alle "sights" probeert te "seen", je dat allemaal nog een keertje overdoet wanneer er bezoek komt. Dus hoppa, de eerste dag dat onze vrienden aankwamen en manlief nog aan het werk is togen wij naar de binnenstad. De Alster, het Rathaus, Landungsbrücken aan de haven..
En de dag erna met zijn 4-tjes nog gezellig door Speicherstadt gewandeld en heerlijke koffie (met taart deze keer!) gedronken in de Kaffeerösterei. Daar waar we de eerste keer geen plaats vonden maar wel een mooie koffiebus hebben gekocht.

Vervolgens fluks de metro weer in en op naar de bus-boot! Deze keer was het superdruk dus we vonden ons terug op het bovendek ingeklemd tussen alle andere toeristen. Uitgestapt bij de museumhaven en een stukje gewandeld naar het strandje. Ook in tegenstelling tot vorige keer waren nu de terrasjes aan het water gezellig druk. Er was een Iron Man wedstrijd gaande waarvan een gedeelte van het parcours over het strand liep. Op de terugweg in de boot zagen we een gedeelte van het verdere parcours... hoge stelling, touwwerken.. bikkels zijn het!

Eenmaal terug bij het aankomstpunt, moesten we toch ook nog even de geweldige liften van de Elbtunnel laten zien. We hebben hem deze keer maar tot het midden gelopen om daarna weer rechtsomkeert te maken.

Zoals beloofd aten we in het restaurant van de brouwerij, gelukkig weer heel gezellig en lekker. We aten: "Einmal alles in die Mitte". Dan krijg je dus 3 verschillende gerechten in gezellige emaille pannetjes midden op tafel, en kun je naar believen opscheppen. Leuk! Waar ik zelf benieuwd naar was: de Hamburger Labskaus. Stamppot van stoofvlees, bietjes, ui en aardappels, gezellig gedecoreerd met augurk, spiegelei en rolmops. Niettegenstaande het uiterlijk was het ouderwets lekker maar ik heb de rolmops met liefde overgelaten aan mijn tafelgenoten.

Zijdes zalm..warmgerookt op hout..
Zondag was het feest in de buurt. Twee straten lang kramen met hapjes en drankjes en een gedeelte vlooienmarkt. Erg leuk om overheen te lopen, mensen te kijken en te zien wat er zoal aangeboden werd. Véél! Eten op allerlei gebied, van Indiaas tot burgers, van Schmalzballchen tot vleesspiezen en vegan. En drank! Poeh! Complete wijnbars maar ook micro-brouwerij biertjes, er was een bowl-bar (!) en uiteraard schnapps.

Zo lekker! 

Het tweede weekend in September komen onze jongens over want dan zijn oudste en ik jarig! Gaan we dan weer....? Ik ga toch proberen iets anders te verzinnen. Ik heb al gezien dat het Cruise Hamburg is die dagen dus het zal wel weer iets met boten en water en vuurwerk worden, maar dan anders.


No comments:

Post a Comment

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.