Tuesday, June 06, 2006

Luifel

Luifel is geen vervoeging van het woord lui.
Ik weet het zeker
Echt.

Het idee was leuk, we gaan naar Zweden op vakantie. Met de vouwwagen. Flexibel. Rondtrekken. Dat betekent dat je relatief veel tijd kwijt bent aan het opzetten en afbreken. Dussss is het handig als je dat zoveel mogelijk weet te beperken zonder al teveel comfort/ruimte te verliezen. Zo'n voortent opzetten kost gewoon een hoop tijd, om nog maar niet te spreken over het afbreken. Zonder is het geen doen met zijn 5-en. Áls het rotweer is, is het wel prettig dat je toch droog binnen kunt komen en niet rechtstreeks vanuit je bed een modderpoel instapt.

Nou ja, we zijn een beetje gaan denken, rondkijken, informeren en ergens in een onbewaakt moment bedacht dat de bestaande kleine luifel wel even eigenhandig vergroot kon worden. En och, dan kunnen er natuurlijk net zo goed twee zijwanden bij. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, dat zijn niet meer dan twee lappen stof. Toch? Zou ik er eigenlijk wel een raam in willen. En slikranden.
We zijn nu een aantal ingewikkelde berekeningen verder (lengte voor de breedte, verdekt stikken, engelse naden enz.) en de luifel is vrijwel klaar, de zijwanden ook. We hebben lang moeten wachten voor we konden proefdraaien en uiteraard bleek toen dat de luifelstokken niet voldoende waren. Zucht! Dus even puzzelen en we gebruiken nu een gedeelte van de voortentstokken. Alsnog mooi strak. Tot zover de luifel bijna prima.

Maar dan die ^#$%^-zijwanden!
Hebben jullie dat ook weleens? Dat je in je hoofd al helemaal voor je ziet hoe geweldig prachtig het allemaal gaat worden? En hoe dan het uiteindelijke resultaat zwaar tegenvalt?
Tsja, laten we het er maar ophouden dat het er uitziet alsof ik met mijn moeders tafelkleden aan het huttenbouwen ben. Niet leuk. Dus dat vergt nogal wat aanpassing. Maar niet nu. Voorlopig.

En voor de hele heldere types: nee, helaas, de vouwwagen is heel oud en een luifel is niet -meer- te koop. Ook niet op Internet. Denk ik toch. En mocht het wel zo zijn......dan wil ik het niet weten.

3 comments:

 1. Hooray! It's finished! Lovely.

  ReplyDelete
 2. Hahaha! WAT een werk is dat altijd! Wij blijven gewoon in Nederland, Drente, Borger om precies te zijn..... in een huisje.

  Wij zijn ooit bijna gescheiden omdat ik zo nodig moest kamperen in een tent van iemand anders, doen we maar niet meer, net als dansles, ook zoiets...

  ReplyDelete
 3. Ik vind'm er prima uitzien.
  En wat die flappen betreft...als je ze heel erg lelijk maakt komen andere kampeerders ook niet vlak naast je staan...flinke scheerlijnen eraan...prima toch?

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.