Tuesday, November 15, 2005

Sinterklaas is aangekomen...


De zakjapanse uit het stenen tijdperk van vorig jaar

Wij zijn sinds kort in het bezit van 3 niet-gelovige kinderen. Het resultaat tot zover is dat wij ons wentelen in een vermindering van Sinterklaas-stress, we hoeven in ieder geval niet meer te verzinnen waar we ze nu weer mee zullen verblijden. En kadootjes tellen, ongeveer ieder kind evenveel, en zorgen dat er voor ieder kind een even groot GROOT kado is. En bedenken hoe laat en op welke dag we het gaan vieren. Wie er ook alweer de volgende dag vrij heeft en zo ja hoe lang...en hoe laat het dus mag gaan worden.

Al met al een gevoel van rust en vrede (het is nog geen kerst, ik weet het), ontspannen deinen wij richting eind november.

Maar dan......

stromen van links en rechts de lootjes ons huis binnen! Och jee, lootjes trekken op school! Leuk! En lootjes trekken thuis, ook leuk!
Ik heb in een moment van ultieme zelfreflectie net even zitten bedenken hoeveel surprises er voor mijn rekening komen of in ieder geval waar mijn assistentie bij gewenst is. (Al dan niet opgedrongen door dit perfectionistische monster van een moeder) Want er moet natuurlijk een gedicht, en niet zomaar één, maar een gedicht waarin op subtiele wijze de ontvanger het schaamrood op de kaken wordt gebracht, en fijntjes wordt herinnert aan leuke en minder leuke gebeurtenissen en eigenschappen terwijl de rest van de huiskamer meegniffelt, de oren gespitst om toch maar vooral niets te missen van de volgende spitsvondigheid.

Zo'n gedicht dus!

En dat gedicht is natuurlijk volledig in samenhang met de surprise. Een surprise en een gedicht dienen elkaar te versterken en aan te vullen. Liefst origineel. (Nee, een voetbal van papiermaché is niet leuk voor een voetballend jongetje, en laat de ontbijtkoek en het gips ook maar liggen).

Zo'n surprise dus.

En natuurlijk dienen de kinderen te worden opgevoed in dit edele gebeuren, dus telt u even met me mee: 3 kinderen dus dat is: 3x schoolsurprise, 3x thuis, en mijn eigen lootje. Dat zijn er dus euh 7? En dan bedenk ik me nu dat het ook wel leuk is wat mensen in mijn omgeving te verrassen....

Dag gevoel van rust en vrede, welkom Sintstress! Vanaf hier spreek ik tot u in een walm van plaksel en papiersnippers.....

2 comments:

  1. Hee, jouw zakjapanner lijkt op mijn Hallie pottel (Japanse uitgave van harrie potter..heel verhaal, zal ik je besparen).Gooi eens wat ideeen op, kan er ook
    een heleboel gebruiken.En weet zoals gewoonlijk weer niks, inspiratie komt altijd op 6 december
    Enne.. doe mij maar gewoon een Bake My Day-schort, hoef ik geen surprise,okee?

    ReplyDelete
  2. Yo! Ideeen wat dat betreft in de maak, ik zal binnenkort een link opgooien, heb iets gevonden waar dat mogelijk zou kunnen zijn.... kan ik nog centjes gaan verdienen ook! Is dat even feest....

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.