Toen we dachten dat de zomer nog moest beginnen.… niet wetende dat we zulke druipdagen zouden hebben. Toen ik helemaal geen zin meer had in bloggen. Niet wist wat ik te melden zou hebben wat in de verte nog de moeite waard zou kunnen zijn. Nou toen dus… werd er evengoed gekookt en gebakken. Weinig brood moet ik toegeven maar toch best wel andere dingen.
Zoals deze cobbler. Zo leuk en zo snel om te maken. Ik had rijpe perziken op de fruitschaal en een zak zomerfruit in de vriezer. Combinatie met een beslag en een hele vlugge cake op tafel. Kan niet beter toch?
Fruit Cobbler
Voorbereiding: 20 minOventijd 175C , 1 uur
Ingevette Ovenschaal: metaal, vierkant, 9 inch/23cm
Ingrediënten
- 220 gram boter
- 180 gram suiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 220 ml melk
- ik gebruikte 3 kleine perziken en een handje vol bevroren zomerfruit
- extra suiker voor het bestrooien.
Laat de boter smelten in een pannetje of kommetje in de magnetron. Meng suiker en bakmeel in een mengkom en roer daar de melk doorheen met een garde tot een dik pannenkoekbeslag).
Voeg dan de gesmolten boter toe en klop alles flink door elkaar zodat je geen spoortje meer van de boter ziet en alles goed gemengd is.
Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en strooi het fruit erover. Grotere stukken kun je beter een beetje strategisch neerleggen, met kleine stukjes kun je je uitleven op het strooien. Indien gewenst –erg lekker- kun je nog wat suiker over de bovenkant strooien.
Bak ongeveer een uur in de voorverwarmde oven tot het mooi goudbruin ziet. Warm is het erg lekker, koud trouwens ook. Voor de liefhebbers kan er een schepje vanille ijs bij of een dot slagroom.
Op de foto trouwens ook chocolate chip cookies (ei-vrij recept hier), en spinazie in filo deeg. Hmmm en een spontane rood fruit milkshake, en nog gevuld brood met spinazie, kruiden en kaas vermoed ik. Zie je, ik doe nog weleens wat!
This look delicious!! gloria
ReplyDeleteThis recipe sounds very good and i think it is delicious and it fits perfect with my taste. My opinion is that this isn`t a very hard recipe so i will try it very soon, thanks a lot for sharing.
ReplyDeleteI like this recipe a lot, it is one of my favourites. I`ve tried it this morning and it was very good, thanks for sharing.
ReplyDeleteHow pretty!
ReplyDelete