Monday, October 24, 2011

Een plas water, een vreemd stofje {Jurk Knip Oktober 14, 2011}

 model 14 Knip oktober 2011 Aargh!! Ik kwam vanmorgen uiterst vroeg (voor een maandag, herfst vakantie, niet-werkdag) naar beneden en zag 1 kat op de eettafel, 1 kat net weglopen….
Niet goed. En ja hoor, voor de zoveelste keer hebben “ze” een vaas omgegooid! (Of eentje ervan? Ik kom er nooit achter of het een gezamenlijke krachtsinspanning is of dat er maar één de boel omgooit en de ander gewoon komt snuffelen).
Geloof me, er is niets zo irritant om als niet-ochtendmens je woonkamer binnen te lopen en gelijk te moeten dweilen, losse blaadjes rapen, vloeken op de katten, allerlei druipende spullen weg te moeten halen.  Ik gebruik bewust al geen ranke slanke hoge vazen meer :-( maar grote zware vazen met een minimale hoeveelheid water… Het maakt allemaal niet uit. ‘s Nachts kunnen ze niet in de kamer maar dit is dus in de tijd tussen vertrek van echtgenoot en oudste zoon en mijn binnenkomst. Vijf minuten? Zoon heeft gewoon de deur open laten staan en huppekee. Zo’n boeket blijft er altijd een beetje verminkt uitzien dat vind ik nog het ergst.
De tassenbodems hangen te drogen… die tas wilde toch al niet wat ik wilde. Kan ik nog even denken hoe nu verder.IMG_3800
De jurk. Ik zie nu pas op de foto dat het lijkt alsof de stof op zijn kop zit! (Ben ik de enige die de krantenkoppen kan lezen haha). Maar nee, dit is een heel vreemd stofje, het lijkt een beetje stugge stretchstof, maar het voelt als een rib; er zit echt een vleug in die ik braaf gevolgd heb. Had ook gezien dat het patroon gewoon kris kras loopt maar zie nu pas op de foto dat ik het patroon zo keurig recht gelegd heb dat het bovenvoorpand naadloos overloopt in de rok! Jakkes. Alle letters aan één kant.  Handig zo’n pop! 
Het model zit in een mum van tijd in elkaar, ik heb hem niet gevoerd maar had dat met deze stof wel moeten doen waarschijnlijk, het hángt een beetje aan je lijf/maillot. Was een beetje bang dat het dan te massief zou worden. Blinde rits middenachter, met de aantekening dat dit model best zonder kan mits van stevige jersey ofzo.
Wat ik érg prettig vond is dat het patroon er duidelijk rekening mee houdt (ruime arsmgaten!!) dat je er iets ónder draagt, een t-shirt met lange mouwen, misschien een pittige overhemd blouse (maar dan bij voorkeur níet zoals het model in de Knip het draagt met het bovenste knoopje gesloten en in dezelfde kleur zodat je de halslijn niet meer ziet). Ik weet niet wat dat is met die patroonbladen. Het lijkt wel of ze er plezier in hebben de modellen zo te fotograferen dat je als argeloze naaister vooral niet kan zien hoe het zit. Handig.
Heb het jurkje gedragen met een witte longsleeve, maar ook met een –toevallig- dezelfde blauwgrijze kleur- tricot jasje! Mét blauwgrijze laarzen en een maillot in dezelfde kleur. Niet helemaal toevallig natuurlijk, had de laarzen en het jasje aan toen ik in de stoffenwinkel dit stofje tegenkwam. Score!

1 comment:

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.