Friday, August 04, 2017

Ik ging naar de markt... Hamburg [4]

nee ik kocht geen koe. Been there, done that!

Ik liep vanmorgen vroeg naar het marktje in de buurt, het bleek een leuke wandeling:


Mooie kerk in rood steen, met een verrassing:


Er staat "Hier sitze ich und kann auch anders!" Wat het betekent, geen idee! Maar leuke stoelen zijn het wel!
Even verderop aan de andere kant van de kerk vond ik deze kring grafmonumenten. Althans dat denk ik. Ben vergeten te kijken...En hier kijk ik dan weer wel naar.... moeten we even onthouden, misschien even langslopen zondag!

Je steekt bij ons rustige wijkje vandaan een hele drukke weg over en belandt vervolgens onder de U-bahn door aan de andere kant in een ander rustig buurtje, met een wandelpad langs een meertje met een bijzondere naam: Kuhm├╝hlenteich... fantasievol niet?

En wat kocht ik op de markt? Een stuk stevig Duits brood, heerlijke olijven, en tabouleh (couscous-salade), kalfsleverworst en wat wij fricandeau zouden noemen.


En .. vroeg de mevrouw wilt u ook ??? dazu? Ik kreeg niet de kans om te vragen want ze ging het me uitleggen. Het was aspic. En dat moest ik dan zo, zo, snijden en blokjes bij het vlees eten. Nou, dat wilde ik wel! Ik vind het leuk!

Op de terugweg nog zo'n prachtig pand in dezelfde stijl als de kerk, zou de pastoor daar gewoond hebben? Of nog? Ik denk het bijna wel, volgens mij spot ik daar links een kruis boven de deur.En dan de hoek om en weer terug de verstedelijking in. Anders maar ook leuk.


4 comments:

 1. I love the graffiti of the children jumping rope! Very cool.

  ReplyDelete
 2. Marvelous to discover a new city and all the markets and buildings and people. And the foods of course.

  ReplyDelete
 3. I would love to try the aspic.

  ReplyDelete
 4. Tjeetje een avontuur in Hamburg lees ik opeens :) Wat ontzettend leuk!

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.