Saturday, April 15, 2006

Pasen!

Zoals ik gisteravond al schreef, ik ben er nog...een beetje. Pfff beetje rare week achter de rug. Niet zo heel veel tijd om in de keuken te staan en even totaal inspiratie-loos. Op zulke momenten moet ik dus ook niet gaan rondzwerven bij andere (food)-blogs want dan zakt de moed je helemaal in de schoenen, tjonge wat maken die mensen allemaal mooie en lekkere dingen, ze schijnen er toch ook nog een leven naast te hebben toch?
Ik denk dat ik gewoon een beetje versnipperd bezig ben, of nee, we noemen het multi-tasking, dat klinkt al een stuk beter. Niemand weet waar je het over hebt en kan alleen maar in stille bewondering ooooh roepen (en zich in stilte afvragen: huh?).
Maar goed, de broodhaantjes zijn gebakken, de paasstol is klaar, we hebben wederom geen boterlammetje, (vergeet altijd dat houten geval in het water te leggen, tja multi-tasking wil niet altijd zeggen vooruit denken) ook geen echte trouwens voor het Paasdiner, Echtgenoot is voor het tweede achtereenvolgende jaar op het laatste moment op zoek geweest naar verstop-eitjes. Daar snap ik overigens niets van, je wordt vanaf half februari doodgegooid met die dingen en de dag voor Pasen is niets meer te vinden! Je maakt mij niet wijs dat ze allemaal verkocht zijn, ik verdenk Jamin ervan dat ze een soort Bermuda-driehoek voor seizoensartikelen zijn.
Nog even iets anders, weet iemand überhaupt waarom Pasen verworden is tot een soort midjaarlijkse Kerst? Pasen is voor mij ontbijt, eitjes, lekkere broodjes of nou ja vooruit, iets brunch-achtigs met iets warms maar sinds kort dienen wij ook vooral Paasdiners gaan maken á la Kerst? Volgens mij heb ik iets gemist!

8 comments:

 1. Hoi Baking,

  Ik heb net als jij blijkbaar iets gemist..... Las net op teletekst dat de Paashaas de Kerstman op de hielen zit en dat de klant vooral luxe paasproducten koopt. Kan iemand mij misschien uitleggen wat luxe paasproducten zijn? Ik vind een luxe paasproduct met praline gevulde eitjes, maar dat zal hier wel niet bedoelt worden. Afijn, ik doe er dus niet aan mee.

  ReplyDelete
 2. Hoi, ik dacht al waar ben je nou?
  Ik ben ook aangestoken door je starter en nadat ik een gedeelte had verprutst, staat er een nieuwe te gisten. Maar waar is die van jou? Ik ben verder overgegaan in het Engels, omdat ik (waarom weet ik niet 95% bezoekers buiten Nederland krijg). Nou ik weet wel een beetje waarom? Vrienden en familie weten niet dat ik bak.
  Verder zat ik vandaag ook naast de eitjes. Maar let op dinsdag ligt er weer genoeg bij het K*vat. Daarvan hebben we vorig jaar nog maanden gegeten (ik had geloof ik 4 kg gehaald).

  ReplyDelete
 3. Boterlammetjes...: Even je houten vormhelften in water met zout (half uurtje,hooguit, niks hele nacht ofzo), dan met ijskoud water afspoelen, koude boter erin , op elkaar drukken, lam eruit (effe prutsen) , schoonspoelen met heet water en vervolgens weer in ijskoud water...zó simpel is het. Ik heb er net 6 gemaakt. Mijn probleem is helaas dat mijn zeer oude en prachtig uitgegutste vorm het begint te begeven en de nieuwen in de winkel niet als schaap te herkennen zijn.Erg lelijk fabriekswerk. Dus, wie dit leest en een mooie vorm / houtsnijder kent/ weet te vinden...ruilen tegen een boterlam bij de volgende pasen? En Baking..als je morgen bijtijds opstaat moet het lukken om nog een kudde op je paastafel te krijgen! Maak er vooral een blogfoto van..echt iets voor je buitenlandse lezers!!Fijne Paasdagen!!

  ReplyDelete
 4. Ik heb echt een heel roerig weekje gehad, zal jullie niet vermoeien met de details...alhoewel..nee toch maar niet.
  Arden, helemaal mee eens. Dat boterlammetje van mij/ Larein vind ik al luxe genoeg en zelfs dat... Maar ik ga het nu nog proberen volgens de "methode Larein"! Ik had echt het idee dat dat ding de hele nacht in gezouten water moest en dat je er dan nog maar eentje kon maken omdat ie dan immers wéér....

  Hoi Riet, ik had echt even geen puf. De starter leeft inmiddels weer en er is een heus brood van gebakken, zie de post van vrijdag.

  ReplyDelete
 5. Beautiful bird Bread!

  ReplyDelete
 6. Voor ons ook geen luxe dingen met pasen. Vanmorgen wel een ontbijt met verse broodjes en een eitje en matzes. Maar vanavond eten we gewoon. Alleen morgenavond gaan we gourmetten maar niet omdat het pasen is maar omdat we het gezellig vinden.
  Dus ik weet niet waar de kranten en teletekst de info vandaan hebben als ik zo om me heen hoor doen er veel mensen niet al te gek met pasen.

  ReplyDelete
 7. Prachtig jouw haantje(s)!!
  Wordt wel nieuwsgierig naar jouw roerig weekje. Hoop niet dat het vervelende dingen zijn. Tja.... wij gaan vanavond wel uitgebreid eten (thuis) met vrienden. Doen wij regelmatig, dus niet omdat het Pasen is en lijkt in de verste verte niet op Kerst.
  Prettige Paasdagen Soepkipje

  ReplyDelete
 8. Hopelijk ben je weer wat bijgekomen Baking!!!Ja je kan soms van die weken hebben...Ik heb bewondering voor het overleven van het efteling-tripje!Ik moest hier met (maar) 6 kids van de onderbouw door het dorp een paasspeurtocht leiden....nou dat was me al meer dan zat :-)
  Verder ben ik niet zo paashazig.
  Ik heb de Colomba (It. paasbrood) al 3 weken geleden gebakken en gegeten....géén lammetjes, géén diners, zelfs geen paasstol of zo....'t kwam er gewoon niet van. Ter compensatie heb ik iedereen een gekookt (sorry, helaas niet gekleurd of geschilderd) ei gegeven....nou da's toch al heel wat dacht ik zo! :D

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.