Thursday, January 19, 2006

Royal Crown Tortano part II

Hmmm, het ligt nu zachtjes in de kom te rijzen, althans dat is de bedoeling...alleen wil het niet zo erg. Volgende keer beter in het gistwater roeren denk ik.
Ik heb hem net even aan een zijkantje voorzichtig opgetild en hij plakt! Dat wordt leuk met er uithalen straks. Waarschuwing voor degene die het gaat proberen: goed bloemen!



Uiteindelijk toch nog kunnen vormen. Niet doorgeslagen, maar voorzichtig een bol gemaakt en het gat erin.

En dan is dit het resultaat....je ziet, ik was aan het twijfelen en heb het bakje toch maar weggehaald. En dan blijft er geen gat meer over. Het is ook iets te bruin geworden, moest naar ouderavond en zoon 1 was zo lief het brood eruit te halen bij de piep van de oven....Leuk hè, ben je zo ongeveer de hele dag met dit brood bezig, en op het moment suprème even afwezig...weer net iets voor mij :-(
(slechte foto met flits, morgen een foto van de binnenkant, eerst even netjes afkoelen).

I'm not unhappy with the result. Maybe the dough needs some more flour in the folding process, I expect it will hold its shape better. (The smell is great actually) This photo is crap, I'll try again tomorrow with natural light.
Lindy, when you read this, I'm just a leeeeetle bit jealous! You did an amazing job on this bread.

Resumerend: wat ik anders zou doen volgende keer:
- gistwater goed roeren
- meer bloem tijdens het vouwen.
- vouwen niet in de kom maar op het werkvlak?



A piece of France on a plate! I could eat half of this loaf on my own...

20 comments:

  1. It looks pretty good to me-how does it taste? The crust looks lovely-I think it is prettier than the one on the German website.

    I don't know why your center doughnut hole closed up-maybe you just want to make the hole bigger next time?

    It looks kind of nice as a giant round- rather like those Poilane loaves I've seen in photos. Was it done in the center? (The main reason for the hole in the middle would seem to be to make sure it bakes evenly, rather like bundt and tube pans.)

    I wish I could read the Dutch part of your blog. I am such a pathetic monolingual english speaker.

    ReplyDelete
  2. PS. Doesn't it smell nice? It was alot of fun watching you make the bread. Hope you enjoy it!

    ReplyDelete
  3. Hi Lindy,
    Fun to see the differences in result isn't it? I think I should have been more daring with the flour, this was still a bit slack dough and I feel that would be the reason for the hole to close-up. Next time I am going to stir and twirl that yeast water, I think I missed a bit now.
    Smell? Absolutely great! Taste? Wonderful! Right now I have a slice on my plate, just the bread and some salted butter...Holidays in France on a plate! Thanks again for the inspiration!

    ReplyDelete
  4. Oh, btw, I have -in turn- tried to inspire some fellow bakers on a dutch baking forum to go and try this one. I hope I can do a round-up of some sort and show the results here. Promise that will be in English!

    ReplyDelete
  5. Hoi BS,

    het ziet er helemaal geweldig uit.
    Met veel belangstelling je weblog gisteren doorgelezen (het engels doe ik wel eens op een regenachtige dag ;)) En ik vind het helemaal geweldig wat je allemaal al gemaakt hebt en doet.
    Zo die veer mag je wel even hebben :)
    Ik heb me bescheurd om je verhaal over het jasje wat je zelf genaait hebt en je man zijn "subtiele" opmerkingen daarover.
    Mijn dank hiervoor was een tijd geleden dat ik zo ontzettend heb gelachen.

    Ik kom zeker nog eens "aanwaaien" hier, gezellig.:)

    ReplyDelete
  6. Hoi Valeria, welkom hier! Elke lezer is een soort kadootje, dank je!

    ReplyDelete
  7. Hoi Baking,

    dan krijg jij elke dag heel veel cadeautjes, want ook ik kom elke dag even kijken naar jouw verrichtingen!

    ReplyDelete
  8. Oh, dat wist ik helemaal niet Pauline, wat leuk! Alsnog welkom dan. (Er schijnt wel iets te zijn op internet waardoor ik kan zien hoeveel "lezers" ik heb, maar daar ben ik nog niet achter....ben nog maar een beginner) Klein commentaartje achterlaten dan maar, dan weet ik het in ieder geval ;-)

    ReplyDelete
  9. I've been admiring the pictures of what look like sesame rolls, and various other rolls in your albums. Would you consider posting the recipes for some of them in english? They look great.

    ReplyDelete
  10. Sure! Love to, coming up "soon" as FG would say. I think you mean the ricotta twists and anise rolls? Will check my albums for rolls and recipes will follow.

    ReplyDelete
  11. MMMMMMMMMM......
    Kun je blog's ook eten?

    ReplyDelete
  12. Sterker nog, ik dacht na nieuwjaar, waar blijft ze nou met haar verhaaltjes. Ja echt hoor, miste ze al.
    Dus niet meer doen hé, dagen niks laten horen, dan worden we ongerust.
    Hoe kom ik trouwens aan een pasword zodat ik niet telkens als anonymous moet typen en dan mijn naam, die ik dus wel eens vergeet?

    Yvette

    ReplyDelete
  13. Ik ben ook al een vast klant op je blog hoor, ik geniet van je verhalen en (mooie) foto's. Je blog zit zelfs al onder mijn favorieten-knop :)

    Helaas komt het er niet van dit weekend de tortano te maken, maar ik heb er al echt zin in, ziet er geweldig uit!

    Ben via je links (hoe weet ik niet meer, ik surf en vergeet) wat extreem leuke (denk ik) boekjes besteld. Ik dacht eerst aan die van Glezer (komt later nog:)?), maar ben toch gezwicht voor "The Italian Baker" en ""The il fornaio baking" (hoe kan het ook anders!) Hopelijk komen ze snel en kan ik in return inspireren!
    Trouwens, zou het verschil in recept zitten in de 2 soorten boeken die er zijn van "Artisan baking" (across america....en een 'gewone'????) zag 2 verschillende bij Amazon.com

    ReplyDelete
  14. Hoi Lien,
    Oei, 2 nieuwe boeken! Gooi je een keer wat recepten deze kant op? vind ik wel leuk. Ik denk dat je weleens gelijk kan hebben, ik had ook de 2 verschillende gezien. Het is zo grappig te zien dat die Duitse er zo'n ontzettend duits uitziend brood van weet te maken. Ik zou eigenlijk nog wel the bakers apprentice willen hebben, iedereen roept daar zo over...

    ReplyDelete
  15. Nou, ik ga het er ook op wagen. Heb net het voordeeg gemaakt. Ben heel benieuwd. Wordt vervolgd....

    ReplyDelete
  16. Nou, hele dag mee bezig geweest zeg.....maar hij is gebakken. Ben benieuwd hoe hij smaakt!
    Zie: http://pg.photos.yahoo.com/ph/arden1911/detail?.dir=3f22&.dnm=d153scd.jpg&.src=ph

    ReplyDelete
  17. Vandaag start ik met het bakken van mijn Tortano...ben benieuwd!!!

    ReplyDelete
  18. @Arden: hij ziet er prachtig uit, Ook weer een eigen signatuur!

    @Lien: ik ben zo benieuwd, als jij hem klaar hebt, mag ik dan ook van jou een fotootje lenen? Zet ik ze er hier bij.

    ReplyDelete
  19. Tuurlijk...maar alleen als 'ie lukt :) Ik zal extra goed mijn best doen op de foto...en het brood natuurlijk!

    ReplyDelete
  20. Heb mij er gisteren ook eens aan gewaagd. Wat een heerlijk brood. Bedankt nog voor het aangeven van dit project!
    Spontaan besloten mijn Bol.combonnen aan dit boek te besteden.Wil mijn Crown wel laten zien maar weet niet of het zo werkt:
    http://groups.msn.com/dewakkerebakker/nieuwstebrodenvansoepkipje.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=1011

    Heb trouwens geen schaal gebruikt, maar gewoon op het kneedmatje en om het gat er in te houden heb ik de werkwijze bij Franse Couronne van J. Sjapter gevolgd.

    Uhh! Op naar het volgende project? Ben er klaar voor

    Soepkipje

    PS Jouw Blog is ook bij mij al een tijdje geleden toegevoegd aan favorieten

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.