Sunday, November 13, 2005

Volg het recept les 1

Grape Schiacciata Coffee Cake
Je mag van mij ook druivenvlaai zeggen hoor. Ik kreeg een grote schaal blauwe druiven uit de tuin van de buren. Kind 1 lust wel druiven maar geen pitjes, kind 2 lust al helemaal geen druiven, kind 3 lust wel druiven maar deze komen uit de tuin, kun je die ook eten dan? Echtgenoot wil al helemaal niets waar meer werk aan zit dan in je mond stoppen en kauwen...
Enfin die grote schaal druiven dus....met pitjes...véél pitjes... en kind 1 dat zich verveelt....en een boekenplank met kookboeken en ergens in mijn achterhoofd een foto van deze taart van één van mijn bakkerswereldcollega's. En er moest anijs in, laat ik nu net een zakje gemalen steranijs in huis hebben...
Wij maken dus deze taart, het is inmiddels laat in de middag, en er staat in het recept: ontpit de druiven. Kijken elkaar aan, kijken naar die enorme schaal en denken nah, dacht het niet. Het recept klopt als een bus, het deeg is helemaal geweldig, het rijst als een trein, wij kloppen malkander trots op den schouder, halen om 6 uur de vlaai uit de oven. En gaan gezellig na het eten in de kamer zitten voor een kopje koffie met vlaai.. (Voor de oplettende lezer: ja, tussendoor ook nog een fatsoenlijke maaltijd op tafel gezet).
Weet je nog dat er stond ontpit de druiven? Juist ja! Dat stond er niet voor niets. En als in een recept staat anijszaad, neem dan ook anijszaad en geen steranijs.
Verder zeg ik niets. Hij smaakte overigens heerlijk, wie het recept wil hebben moet even roepen.

4 comments:

 1. Hé wat toevallig, ik heb ook zo'n kind 1 en kind 2 m.b.t. druiven en pitjes...kind 3 durfde ik niet meer aan :).
  Wat is 'ie lekker hè die druivenvlaai....grappig detail, ik had wel anijszaad en dat vond het grootste kind (mijn man) dus niet weer niet lekker...het is ook altijd wat!!!

  ReplyDelete
 2. Hij smaakte echt heel erg lekker, het was alleen jammer dat je met elke hap onnoemelijk veel keiharde pitjes mee kreeg. Ik vond de steranijs iets teveel van het goede, steranijs heeft meer een dropsmaak terwijl gewone anijs de "muisjes"smaak heeft. Is denk ik lekkerder. Ik heb tijdens het maken wel 3x je foto opgezocht zo van waar komt die siroop dan vandaan....duh van de suiker en het sap natuurlijk...

  ReplyDelete
 3. Over taarten gesproken.....

  Mijn opa, die op de grote vaart kok was, heeft een aantal recepten achtergelaten, waarvan alles is kwijt geraakt (ook het recept voor goddelijke oliebollen), behalve het recept voor boterkoek.

  Altijd een succes, lukt altijd, is zo klaar, maar is van MIJ want van MIJN opa.

  Wat denk je dat Ruud heeft gedaan laatst?

  GEWOON HET RECEPT AAN ZIJN ZUS GEGEVEN, waarop zijn moeder (mijn SCHOONmoeder dus.. alle stereotiepen er nu bijdenkend!) er VERANDERINGEN !!!!!!!!!!!!!!!! IN HEEFT AANGEBRACHT.

  Dit zijn van die traumatische gebeurtenissen die nog lang door blijven sijpelen. Dit komt ook in elke echtelijke ruzie ter sprake, want ik ben hier nog LANG niet over uitgezeurd!

  ReplyDelete
 4. FOEI Toch! Zijn hoofd hangt aan de muur......wacht maar...

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.