Friday, November 11, 2005

Breakfast raisin muffins

Muffins met rozijnen














Nodig:
1.1/5 cup water (375 ml)
1 cup blanke rozijnen
1 tl baking soda
1.1/2 cup bloem (=24 el)
3/4 cup suiker (=12 el)
1/2 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1/4 cup plantaardige olie (= 4 el)
1 losgeklopt ei

Water in een steelpannetje aan de kook brengen, rozijnen toevoegen en afgedekt 20 minuten laten sudderen. Afgieten en het vocht bewaren! (ong. 1/2 cup), in dit vocht de baking soda oplossen.
Bloem, suiker, nootmuskaat en kaneel samenvoegen, hier de rozijnen doorroeren.
Olie en ei bij het rozijnenvocht roeren en in 1 keer bij het bloemmengsel kiepen. Met een houten lepel doorroeren. Niet te veel roeren, hoe meer je roert hoe taaier je muffins worden! Het moet net aan gemengd zijn, je mag best nog hier en daar wat bloem zien. (Ze zeggen weleens 12 slagen met je lepel!).
Over muffinvorm verdelen, 20 minuten bakken op 175grC.

No comments:

Post a Comment

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.