Thursday, October 06, 2005

Lijstje!

Heb vanwege de jaarlijkse rommelmarkt kleine opruiming gehouden op o.a. mijn planken met kookboeken en met pijn in mijn hart afscheid genomen van een aantal boeken. Hier gepaste stilte van ontzag!

Okee, genoeg nu

Ik heb ze met zachte hand verwijderd, eerst op de grond gelegd, nog eens ingekeken, toen op de bovenste tree van de trap en zo verder zoetjes aan naar beneden, totdat ze uiteindelijk in een kartonnen doos ter rommelmarkt gedragen werden. Maar...het is voor een goed doel, de opbrengst is bestemd voor het kindercarnaval straks. Nog beter doel: ik heb nu gaten (ja echt, gaten) op mijn boekenplanken, er kunnen weer boeken bij!!! Wanneer is het Sinterklaas?

En nu het volgende: Kookboeken. Je koopt weleens wat (och? echt waar?), je krijgt weleens wat, je leent weleens wat (Southbeach dieet.......) Kortom, zo'n plank raakt gewoon vol. En gebruik je al die boeken ook allemaal?
Welnee, kookboeken kun je indelen in categorieen: er zijn er die leuk lezen, er zijn er die leuk koken, er zijn er die alleen mooie plaatjes hebben en er zijn er die je beter nooit gekocht/gekregen had kunnen hebben. Een andere categorie is het papiertjes-tussen-de-bladzijde-boek, gevaarlijk, want het lijkt allemaal leuk om ooit te maken maar doe je het ook...... En als je er veel uit kookt, krijg je dus vlekken, tenminste mijn boeken wel!

Mijn lijstje van kookboeken gerangschikt naar vlekfactor en de bovengenoemde categorieën verschijnt hier binnenkort en jullie inbreng wordt zééééér op prijs gesteld....
Dus kom op en duik in de boekenkast, achter de bank, vis je kookboeken boven water en laat weten hoe jouw lijst eruitziet.

3 comments:

 1. Heel goed van jou!!
  Maar...wedden dat je binnen de kortste keren nèt dan ene boek nodig hebt wat je nu net hebt weggedaan...Zo vergaat het mij tenminste.Er zijn er al veel weer uit de doos op zolder terug op de plank verhuisd..Ik bedoel maar...wie denkt nu na al die jaren het romertopfboek nog weer te gebruiken...toch staatíe weer terug in de kast ,sinds ik dat ding (ooit weggegooid,bij de kringloop weer een nieuwe gehaald) weer regelmatig gebruik voor broodbakken..
  Nieuwe boekenkast is misschien...of de boeken van de rest van de family, maar niet die van jou...

  ReplyDelete
 2. Ha, dit komt mij bekend voor. Ik zit op het ogenblik te wachten op TNT, die -gisteren kwam 'ie tevergeefs- vandaag een flinke doos moet komen brengen vanuit Italië...o.a. "il libro dei dolci"(oftewel het boek der zoetigheden)....van bijna 1000 (!) pag. Zo'n dikke pil heeft natuurlijk ruimte nodig en goede voorbereiding is het halve werk, dus ik heb vorig weekend de boekenkast (die erg vol zat natuurlijk) eens leeg gepakt. Eerst een stapel kinderboeken eruit, die lezen ze toch niet meer, wat fotoboeken verhuist naar elders....joepie ook ik kan mijn boeken straks kwijt en heb nog ruimte voor nieuwe (jammer net jarig geweest)!!!
  De eerste keer dat ik ruimte nodig had, met al die dikke bakboeken van Beth en King A. heb ik opgelost door alle bakboeken bij mijn bbm te stallen...niet echt een boekenkast, maar je moet wat.

  In het verleden heb ik wel eens een paar kookboeken weggegooid, maar dat waren dan ook echt boeken die ik nooit gebruikte en gelukkig heb ik daar geen spijt van gehad. Want dat is wel sneu. Mazzel Larein dat je dat boek nog bij de Kringloop vond!!


  o mensen ik moet sluiten, daar komt TNT....ik ben vorlopig niet meer aanspreekbaar.
  Ciao,
  Lien

  (leuke webpage trouwens Baking!)

  ReplyDelete
 3. Hoi Lien, leuk om je hier te zien! Jee joh kun jij dat lezen in het italiaans? Knap!
  Laat ik nu van mijn moeder ook nog een heel oud romertopf boek gekregen hebben....die foto's alleen al!

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.