Thursday, November 25, 2010

Als ie t niet doet dan doet ie t niet

IMG_0819 Waarschuwing: lange klaagpost!

Het is 6 uur ‘s morgens en het is 17 graden in de woonkamer. Niet zo gek om deze tijd in de ochtend. Straks wordt het huis wakker, gaan er lichten aan in de slaapkamers en komen er slaperige jongens uit bed om te douchen en naar school te gaan.
Tegen die tijd is de verwarmings ketel aan zijn werk begonnen en warmt het huis langzaam op.

Tenminste…. zo zou het moeten zijn.

Het is alleen niet zo.

Zoals jullie misschien weten hebben we een verbouwing achter de rug. (achter de rug? Ha!) Een verbouwing die, zoals de aannemer ons voorrekende, ongeveer 10-12 weken zou duren. (Mag ik u eraan herinneren dat we eind februari 2010 begonnen zijn? En dat het nu godbetert bijna 1 december is? Juist ja.)

Het is alleen niet zo.

Op dit moment zit ik van pure frustratie slapeloos beneden in de keuken met dikke sokken aan en een dikke badjas. Te stomen. Niet omdat de verwarming werkt. Gewoon helemaal zelf. Een soort van zelfontbranding zou je kunnen zeggen. Want die *(^&* verwarming werkt dus niet. En heeft nog geen moment fatsoenlijk gewerkt sinds ie erin ligt en dát mijn lieve lezertjes is toch al gauw zo’n 4 maanden geleden?
We hebben nu vloerverwarming. Er liggen 6 circuits onder de vloer. Waarvan er 2 hardnekkig dienst weigeren. Al vanaf het begin. Stroomt geen warm water door. Gewoon niet. Loodgieter is nu inmiddels zo’n 5 a 6 keer teruggeweest om de boel bij te stellen. 

Nou ben ik –niet- blond, vrouw én tot overmaat van ramp geen loodgieter maar als die leidingen niet warm worden, er geen warm water terugkomt uit het circuit, zou er dan niet een soort van verstopping zitten? Lucht in de leidingen? Misschien even doorspoelen dan? En dan goed inregelen? Want daar had je toch voor doorgeleerd? En wordt je vorstelijk voor betaald? FIX IT!!
In ieder geval lijkt het me handig dat je als loodgieter niet tussen de soep en de aardappelen langs komt om wat aan knoppen te rommelen maar gewoon even wat tijd uittrekt om het fatsoenlijk werkend te krijgen. We hebben de Rolls Royse onder de ketels hangen, vrijwel nieuw, heeft het al 3 jaar zonder problemen gedaan totdat deze firma met zijn tengeltjes eraan kwam. Aan die ketel ligt het echt niet heren. FIX IT!!

Helpt ook niet dat de electricien eindelijk terug is gekomen om letterlijk en figuurlijk wat losse draadjes op te ruimen (we hebben het zo druk mevrouw, en het is bouwvak maar ná de vakantie…… nogmaals het is bijna 1 december he?) en per ongeluk het draadje van de thermostaat naar de ketel heeft weggehaald.
Och, kleinigheidje hou je toch…. loodgieter gebeld, electricien gebeld. Verkeerde draadje aangesloten, ketel leek te werken maar toch weer niet. FIX IT!!

Ik ben echt zo ongelofelijk pissig en gefrustreerd!  Echt de omgekeerde wereld hoor, in bouwland. Wat denken die gasten nou? Als ik op deze manier zou werken hoe lang denk je dat ik nog werk zou hebben? Schat eens? Nou?
Stel… jij huurt me in om een kerstdiner te maken. Voor grof geld uiteraard. Ik begin voortvarend en op 1e kerstdag krijg je keurig op tijd het voorgerecht, dan komt het hoofdgerecht nog om middernacht want tja, de boontjes waren op en er zijn nog wel meer mensen die eten willen hebben dus niet zeuren en oh het nagerecht? Tsja ik schat dat dat zo ongeveer half januari komt. Met een beetje mazzel. Dit is mijn rekeningnummer en wel graag op tijd betalen ja!

Je wil niet weten hoeveel uren ik heb zitten wachten op mensen die later komen. Of helemaal niet maar u bent morgen ook thuis? 
Hoeveel geprekken ik heb gevoerd, werk heb gecoordineerd, de tijd die het allemaal gekost heeft. Het geld. Daar ben ik nog het meest verbaasd over, pokkewerk afleveren , niet oplossen en niemand die ook maar zegt: nou mevrouw dit is niet echt netjes gegaan en het heeft zoveel langer geduurd, we halen een duizendje of wat van de rekening af.

Echt hoor, in een tweede leven word ik aannemer/bouwvakker/vaktechnisch idioot. Zoveel geld te verdienen daar, je krijgt koffie, zelfgebakken lekkers, en je klanten lopen toch niet weg want dat kunnen ze niet. Ideaal!

Er staat nog een pallet met een halve zak cementzand in de tuin.
We weten nog steeds niet waar het riool ligt waar de hele boel op aangesloten is.
Er mist nog steeds een regenpijp of nee TWEE regenpijpen.

WOEST ben ik. Kan ik al iemand bellen om 7.05?

Mafketels.

EDIT: Vanmorgen om 07.15 monteur binnen. Is vanaf die tijd bezig geweest, met de thermostaat, de ketel, ontluchten enz. Aannemer kwam rond negenen zelf even kijken of er gewerkt werd, opzichter loodgietersbedrijf komt rond 11.00 binnen om te kijken naar de vorderingen..... (Goh, ik was denk ik voldoende duidelijk geweest dan?)


Het is nu 12.00... en het zou zo moeten zijn dat de twee weigerende circuits ook werken...  want die zaten verkeerd/niet aangesloten....??? En daar komen we na 7 bezoeken en 3 maanden achter? 
Gossie. Sjonge.
Daar zou je toch stil van worden. Bijna.


Straks gezellig even lunchen met de monteur. Want die mag van mij nog niet weg. Krijgt ie tomatensoep. Van zondag. Grijns. (Die begint ook pas morgen te werken waarschijnlijk)

8 comments:

 1. Ai, wat een machteloosheid. Vreselijk.
  Je zou ze.
  Sterkte.

  ReplyDelete
 2. hm, eigenlijk horen ze al te kunnen constateren of die circuitjes het wel/niet doen als de vloer nog open ligt....

  Goh, de crisis was een mooie shake-out mogelijkheid geweest voor alle prutsers en klooiers, maar er blijven er natuurlijk altijd een paar aan de strijkstok hangen.
  Lijstje met todo dingen maken, deadlines erin, kerels bellen en terloops de kreet advocaat invlechten (en niet dat gele spul). Zoiets.
  Sterkte!

  ReplyDelete
 3. Jeetje joh, om moedeloos van de worden. Sterkte! Zal duimen dat je verwarming het gauw gaat doen met deze kou!

  ReplyDelete
 4. Mrs J: dat maakt me ook zo boos, die afhankelijkheid!

  Aranka: dat dacht ik dus ook met mijn commerciele hoofd... crisis? dan blijven de goede over toch? Of sterker nog, dan zorg je dat je tevreden klanten hebt toch? Schijnt niet zo te werken.

  Heb dus zeer duidelijk mijn ongenoegen en wensen kenbaar gemaakt om 08.00, plus een kleine reminder over rekeningen, schriftelijke opsommingen en evt vervolgstappen plus het zoeken van luxe vervangende woonruimte indien verwarming niet werkt, kosten te verhalen op het bedrijf uiteraard.

  ReplyDelete
 5. Dat is het probleem natuurlijk; je verwent ze veel te veel! Zelfgebakken spullen, lekker soepje, die kerels willen bij jou gewoon niet weg en rekken de klus!!!!
  Leen een grommende en kwijlende pitbull die net zo lang naast de klusser gaat zitten tot deze van ongemak zijn klus zo afrondt dat hij nooit meer terug hoeft te komen.

  ReplyDelete
 6. LOL Marjoke... briljant idee! (Moet ik alleen wel de pitbull-baas erbij lenen want dan durf ik zelf mijn huis niet meer in. ;-D

  (Het is trouwens sinds gistermiddag behaaglijk in huis!)

  ReplyDelete
 7. Jeetje zeg. Daar wordt je ook moe van. Ik ben blij dat alles werkt nu. Ik zal voor je duimen dat het ook "blijft" werken :o)

  ReplyDelete
 8. wat een drama, hoe dom kunnen ze zijn. Misschien een nieuw programma : "Help mijn klusser is een prutser!".
  Wat een ergernis, energie en slaap kost zoiets, blij te horen dat je het nu in ieder geval warm hebt... (zolang het duur?) Ben je ondertussen helemaal klaar met ze, ja letterlijk dan hè, want figuurlijk was dat al lang zo natuurlijk.
  sterkte!!

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.