Thursday, April 16, 2009

Omdat je het waard bent../Oppepper voor saaie groente!

Altijd al willen weten wat het nu eigenlijk verdient, zo thuis? We hebben er waarschijnlijk allemaal weleens grapjes over gemaakt, onszelf manager genoemd, en dreigend geroepen: "nou, als ik betaald zou worden voor alles wat ik hier doe..."

Dit is je kans! Helaas alleen te personaliseren voor Amerikaanse inwoners maar niettemin aardig om achter de hand te houden. Helemaal blij geworden? Goed zo!

Ga ik je nu even teleurstellen, onder dat aardige grafiekje staat in lief blauw: "en Pappie dan?"

Als je daar hetzelfde invult als bij mamma kom je tot de ontdekking dat hij kennelijk meer waard is dan de mamma die hetzelfde werk doet! Het is toch niet te geloven! Toegegeven, het zal hem ongetwijfeld meer tijd kosten en dus meer uren omdat efficient multi-tasken nou eenmaal voorbehouden is aan ons dappere dames, maar toch tamelijk frustrerend. Hmm. Vertellen we er gewoon niet bij.

Zouden ze ook op dit aardige idee zijn gekomen? Vast niet!

Simpel en lekker:
1 el zonnebloem/arachide olie
1/4 tl gemalen komijn
1 tl gerookt paprika poeder (of hoh chilipoeder en gewoon paprika poeder)
een flinke hand "honey puffs" (van die gepofte ontbijtgranen met honing)
klein handje gehakte walnoten

Verhit de olie in een anti-aanbak koekepannetje en voeg hier de specerijen aan toe, even roeren zodat ze opgenomen worden door de olie. Rooster vervolgens kort de walnoten, en voeg daarna de honey puffs toe. Blijf roeren, schud af en toe de pan even op terwijl de honey puffs roosteren. Het is de bedoeling dat ze mooi krokant worden met een laagje gekruide olie eromheen.

In een kommetje af laten koelen (af en toe even roeren om te voorkomen dat de boel aan elkaar plakt) en tot gebruik luchtdicht wegzetten. Serveer dit apart als garnering of, schud ze vlak voor het opdienen, door -saaie- groente.
Eet smakelijk!

3 comments:

 1. Ik wil die test niet doen! Ik voel me bij voorbaat al depressief :(

  ReplyDelete
 2. Die test is vast door een ijdele man opgesteld; dat moet wel als je de waarde van een vrouw in cash wil berekenen.
  Draai het eens om: bereken eens hoeveel doe man nog waard is als hij het zonder vrouw moet doen?

  ReplyDelete
 3. Klinkt lekker. Een beetje "crunch" door de groente. Voor mij zou ik er een beetje hete chili powder doorheen voor een beetje kick.

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.