Monday, March 03, 2008

Couscous dorkdum

Faced with a mountain of couscous, the following conversation enfolds:

Mam, what were you thinking, this is far too much!

Me: the package said 500 grams for 4 so I added half and had enough for 6 right?

Says one of my 11-yr olds: ok simple; why didn't you add another 100 ....

Me, triumphant: yes, but this was easier, I just added half the amount of couscous and half the amount of water. It's 500 gr couscous and 1/2 ltr of water

stunned silence

11-yr old patiently: Sooooooooo, add a 100 gram of couscous and 100 gram of water and you're done!

His older brother helps: Mum? 1 : 1 ratio? Capisce?

Other 11-yr old chips in: she'll remember next time...


Clearly not my genes talking. Yes, they are my babies and I love them dearly. Just need some time to recover.

Recipe for couscous leftovers anyone?

10 comments:

  1. I truly do miss those conversations! Must tell you one day about Jason's car wreck.

    ReplyDelete
  2. voel helemaal met je mee. Wij hadden hier vorig jaar dezelfde toestand met 2 jongens naar de middelbare school. En waar jij je zorgen maakt zijn zij al lang verder. Het komt goed (behalve met je bankrekening..)!
    En couscous is ook lekker als salade. Veel fijngehakte platte peterselie erdoor, dressing met citroensap, tomaten, olijven, kappertjes, ingemaakte citroen,kortom wat je in de koelkast kan vinden.
    Karin

    ReplyDelete
  3. If 500g dry serves 4 people, then 750g dry serves 6 people. By your kids' reckoning, you would have ended up with 600g dry ... which would served 4.8 people.

    Can you make a casserole out of it? Maybe add some cheese, some veggies, some mushrooms, and a bit of sour cream or plain yogurt, some onions & garlic, and maybe some greens of some sort?

    ReplyDelete
  4. Yummy! With so many possibilities I think I have to cook more.. :-D
    Salad crossed my mind but with the weather we're having casserole is more like it!

    David..that's what my DH said reading this but I suspect the savy one knew exactly what he said, wouldn't have minded a little less...

    ReplyDelete
  5. Zijn ze niet schattig kinderen! (als ze slapen). Ze weten toch dat je niet kan rekenen! moet dat er nog even fijn in gewreven worden dan!?

    ReplyDelete
  6. Zulke bijdehandjes gewoon belonen met een week lang couscous.Minstens !
    Je kunt het trouwens ook goed invriezen ( die couscous, bedoel ik natuurlijk ) en weer opstomen .
    Ook door je brooddeeg, (zie rijstbrood e.d.) is lekker..
    En voor de rest..wij eten het heel vaak en door je variatie in sauzen en zo gaat het niet zo snel vervelen !Sterkte met je kids !

    ReplyDelete
  7. You can make Georgian Stuffed Chicken. It is easy and delicious:
    http://baronesstapuzina.wordpress.com/2007/05/01/spring-has-sprung/

    Baroness Tapuzina

    ReplyDelete
  8. Vooral in combi met etentjes waar exgenoot ook bij is heersen dit soort conversaties aan tafel. Hoeveelheden, menu, het lijkt wel alsof ik er niet bij ben... Voorlopig zit ik ook in de couscousvibe, en word ik regelmatig door marokaanse vriendjes van wouter uitgelachen of uiterst verbaasd aangekeken als ze zien wat ik aan het doen ben.
    Inmiddels ben ik in afwachting van een blijkbaar onweerstaanbaar recept voor yoghurtsoep uit de afrikaanse keuken... ben benieuwd!

    ReplyDelete
  9. LOL that is hilarious. Hey Cooking can be educational on more then one level.

    ReplyDelete
  10. I wish I knew how to convert amounts better...then I'd get it! :) Oh, I finally got around to doing that meme you tagged me for a month ago. Lots of fun, thanks!

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.