Ik heb geen idee wat bieflapjes zijn in het Chinees maar het smaakte prima. Groentetjes wokken, marinade maken van soja-saus, een geklopt eiwit, maizena en 5-kruidenpoeder. Het vlees in gedeeltes in een superhete wok bakken. Oestersaus toevoegen, groente toevoegen. Basmatirijst erbij.... Lekker!
Hoe zit dat dan met dat geklopt eiwit? Wat doe je daarmee?
ReplyDeleteYvette
Dat eiwit klop je los en wordt gemengd met el maizena, el sojasaus en tl vijfkruidenpoeder, dat is de marinade voor je vlees. Daarna snel in kleine porties dichtschroeien in de wok. Ik wilde dat ik hier zo'n emoticon had met verbaasde blik want dat klinkt heel technisch maar ik heb geen flauw idee wat dat eiwit dan doet.. ::Grinnik::
ReplyDeleteHad gehoopt dat dat me tijdens het bakken duidelijk zou worden maar ik weet het nog steeds niet!
Ik denk dat het de vleessappen binnenboord houdt samen met de maizena zodat er niet te veel vocht vrijkomt tijdens het bakken. Iemand misschien een betere uitleg??
lijkt me ook gewoon plakmiddel, toch?
ReplyDelete