Monday, April 24, 2006

Bloopers!

Heus, het zag er zo gezellig en veelbelovend uit. Als je een heel slap deeg hebt en het zou Pane Grigio moeten worden en er valt geen vorm in te krijgen, grijp je terug op de beproefde bebloemde-theedoek-methode. Dat is de methode waarbij je een doek zéér goed bebloemd, daar je deeg ondersteboven in te rusten legt, en vervolgens kwiek edoch voorzichtig omkwakt op een hete plaat. Het is zaak dat je de doek goed van bloem voorziet, je zou het er in kunnen wrijven om er zeker van te zijn dat er voldoende bloem op zit. Had ik al gezegd dat véél bloem belangrijk is? Voor het kwakken? Anders kwákt het niet maar plákt het.

En dan stort het in. Je mooi volgerezen deeg. Helemaal plat.
Dan wil het nog wel een klein beetje omhoog in de oven, hoor, over het algemeen heb ik zeer potente deegjes, maar op zijn best wordt het een
bolle frisbee. Ook leuk. Voor kaasfondue.
Nou alleen die doek nog...

3 comments:

  1. Meid, troost je..komt in de beste families voor. Geeft je weer een lesje nederigheid; wij zijn de natuur nog altijd niet de baas. En zeker die deegjes niet die er op zitten te wachten om zich grinnekend vast te klampen aan je linnen doek en zich in het ergste geval tot ludiek plat brood laten toveren. Is het je weleens opgevallen hoeveel platte broodsoorten er in de wereld voorkomen? SSSSStttt, wij weten nu hoe die ontdekt zijn....

    ReplyDelete
  2. Ach zo herkenbaar ........... en zo leuk om te lezen dat het gelukkig niet alleen mij overkomt! (Lig echt in een deuk hier om je mooi beschreven verhaal; geen beter vermaak dan leedvermaak toch?)

    ReplyDelete
  3. Ah, not fair. I'm following the sourdough and can't read. That last picture is pretty telling. Could you not make bread from it? The top looks beautiful.

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.