Monday, January 30, 2006

Kopje troost

Koud, vies weer. Mijn rug wil niet wat ik wil, straks moeten de jongens naar voetbaltraining (nog kouder)... Eigenlijk wil ik gewoon naar bed met een boek (en iets lekkers?)
Kopje thee, zelfgemaakt krentenbroodje in tulbandvorm. Kinderkrentenbroodje deze keer, waarbij je op de fiets van de ene rozijn naar de andere moet -en onderweg nog wat gedroogde cranberries tegenkomt, maar dat vertellen we ze maar niet-.

Makkelijk broodje: 1.1/2 tl gist, 500 gr Soubry zoetbrood (koekenmeel), 20 gram boter + scheutje olie, handje rozijnen, klein handje cranberries, 1 tl zout, 300 gr. melk, evt. een lepel poedersuiker.
Kneden, rijzen, doorslaan en vormen tot rol en in tulbandvorm laten rijzen tot ruim verdubbeld. Afbakken: 30 min op 200, 20 min op 150. Kopje thee, beetje boter....

2 comments:

  1. Is dit nou cake of brood? Een volledige cake die naar brood smaakt opeten met een beetje boter, dat krijg ik er hier niet in. En beleg er op? Niet echt een goed idee, wel? Hij ziet er wel prachtig uit, om op te eten, maar niks voor mijn huishouden. Binnenkort dat kroonjuweel maar eens proberen, maar dan een maatje kleiner zodat ie in de oven past.

    Yvette

    ReplyDelete
  2. Geen paniek, dit is gewoon krentenbrood, maar dan in een tulbandvorm gebakken. En aangezien ik er eentje bij heb die vindt dat hij geen rozijnen -en dus geen krentenbrood- lust. En dit er uitziet als cake met hier en daar een verdwaalde rozijn, eten zij het zo, zonder iets, en doe ik er een beetje boter op.

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.