1.1/2 tl gist
350 gram bloem
100 gram volkorenmeel
1.1/4 tl zout
ca. 230 ml melk (evt lepelsgewijs nog toevoegen indien nodig)
1 ei
25 gr boter
Ik heb het deeg gekneed in de broodmachine op de bake rapid stand en de machine na het kneden (ca. 20 min) uitgezet. Voor handmatig kneden gebruik je iets meer gist en vocht beetje bij beetje toevoegen. Dit deeg is heel soepel en elastisch door de hoeveelheid boter.
Een uur laten rijzen in de uitgezette machine of in een ingevette kom afgedekt met plastic.
Uitrollen op een ge-olied of bebloemd aanrecht tot een dikte van 1 cm. Rondjes uitsteken met een vorm/glas/blikje. Zorg ervoor dat de randen goed afgesneden zijn, dat geeft een betere rijs. Zet de rondjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Ik kreeg uit deze hoeveelheid deeg 9 muffins. Licht met bloem bestrooien. Afdekken en nogmaals een uur laten rijzen of tot dubbel volume.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 230grC (hetelucht ca 210) gedurende 6-7 minuten. Na deze baktijd de muffins omdraaien en nogmaals 5 minuten bakken.
Recept afgeleid van English Muffins
uit het boekje "Kleine broodjes van ver en dichtbij" van Ineke Berentschot. Aanrader voor Sinterklaas!
The muffins look so delicious!
ReplyDelete