Friday, August 11, 2017

Markt in Eppendorf (ja weer een markt want leuk) [9]


Het buurtmarktje was leuk maar klein, dus moest ik toch ook even naar deze; de Isestrasse Markt. Idyllisch ? gelegen onder een spoorbaan viaduct. De langste, de sch├Ânste van Europa... zijn ze zeker nog nooit op de Albert Cuyp geweest dan? Het regent hier de hele dag al, dus dit was leuk droog lopen onder dat viaduct. Pluspunt!


Wel heel leuke producten op deze markt, ontzettend veel streekproducten en biologische waar. Kekke koekstekers! En een hele kraam tarwe-vrij en glutenvrij brood, bijzonder. Ik hoef niet zo nodig maar geweldig voor de mensen die er serieus niet tegen kunnen. En als je allemaal zo keurig voor het stoplicht blijft staan.... dan wil je natuurlijk ook geen chaos voor je kraam! Hup in rijen opstellen alsjeblieft! En dat doet iedereen ook netjes. Mooi gezicht en zo veel rustiger dan dat ge-elleboog bij ons. Kunnen we iets van leren.
En zij hebben dan weer onze dropjes omarmt, een kraam vol.
Ik moest twee keer kijken, jullie ook? Deze meneer verkocht hammen, en was bijna uitverkocht zo te zien. Twee zielige hoefjes op een rek.


Als je toch Meyer heet... wat verkoop je dan? Eier natuurlijk! Alleen hadden ze het niet helemaal goed begrepen; ik zag een kraam vol kip. Tsja.. die komt wel eerder maar als je hem bloot in je kraam legt kun je lang wachten op je eieren.

En dan is het straks weekend. Einde van de eerste hele werkweek van echtgenoot.. heb de wijn alvast maar klaargezet en heerlijke bergkaasjes gekocht. (Mijn tas hangt buiten uit te wapperen). Voor jullie ook een :

5 comments:

 1. Nou je hebt al heel wat ondernomen in die 1e week, de tijd vliegt voorbij! Hopelijk bevalt de job van KJ hem ook daar!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja dat vind ik ook leuk, anders zit je ook maar zo sip in dat apartementje he. Natuurlijk is het altijd leuker als er iemand bij is maar ik doe het maar even zo voorlopig. :-)

   Delete
 2. Are those house things cookie cutters? (The translation says "funky cake plugs" - that can't be right!)

  The market looks lovely. But how must it be to go there when you don't have a real kitchen?!

  My favourite vendor is the one with the sign "bitte von rechts in einer reihe anstellen!" Wonderful!! Does anyone dare to buy from her?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes they are! (Although funky cake plug sounds cool!) Harsh! I tell ya! I bought some lovely smelly cheeses..
   They all had signs like that! It was amazing, people actually did line up along the marketstalls, I had seen them do it before but never realised it was a thing. Thought they more or less accidentally ended up in line

   Delete
 3. Yes, I did have to look twice at the hooves!
  Under an overpass always seems so perfect for a market and always a market is fascinating to us. Love those cookie cutters! What a varied assortment.

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.