Friday, December 10, 2010

Een dag uit het leven van een catering bedrijf

 

Puber

(geen idee van wie deze cartoon is, zou graag credit geven…)

Ik bespeur een lichte weerzin tegen koken in het algemeen en sommige aspecten in het bijzonder van een groter wordend gezin. (Zoals bijv. 3x aan tafel te zitten bij een wisselend gezelschap en nog leuke tafelgesprekken te voeren.

Er is geen bal aan om te koken op het moment, (Trouwens, gehaktballen zijn trouwens erg nuttig in dit verband, geportioneerd, veelzijdig en makkelijk te warmen).

Want:

Een doordeweekse dinsdag half 5 ‘s middags. Bij het licht van de lamp boven de tafel schilt de moeder van het gezin haar aardappeltjes terwijl haar zoons aan diezelfde tafel gebogen zittten over hun huiswerk. Af en toe schenkt de moeder wat dampende thee in hun kopjes. De oudste zoon van het gezin brengt wat kou van buiten mee als hij thuis komt van zijn studie aan de universiteit. Dan klinkt om stipt half zes het kenmerkende gerammel van de sleutelbos van vader. Terwijl hij zijn zware kantoortas neerzet roept hij vrolijk: Hallo, ik ben thuis! Wat eten we vanavond?
Moeder strijkt met een snelle beweging haar schort glad en fatsoeneert met vochtige handen heur haren. Maant de kinderen met een handbeweging tot handwassen en zet de dampende dekschalen op tafel…… Gezamenlijk zet het gezin zich aan tafel terwijl men gezellig de dag doorneemt enz.

Ja leuk hoor, maar nu echt.

Thuiswonende uit-studerende zoon die lange uren maakt en volop geniet van het studentenleven komt onregelmatig thuis en werkt sommige avonden, wil wel graag eten. 
Tweeling met berehonger speelt in de selectie en traint meer uren per week; willen graag eten; licht edoch voedzaam.
De werkdag van echtgenoot telt nog steeds veel uren; ook hij wil graag eten bij thuiskomst. Ah ja en de moeder van dit gezin werkt ook (zo nu en dan) en waarschijnlijk is het beter dat ze wat minder eet maar toch….

Een doordeweekse dag uit het leven van Baking Soda en haar keuken?

16.15:
- Mam ik moet straks werken wat kan ik eten? (Kind eet, Kind weg)
17.00:
Mam vergeet je niet dat we zo moeten trainen? (Kinderen eten, kinderen weg)
18.15:
Triiing… hoi met mij, ik rij nu weg van mijn werk, ben over 3 kwartier thuis
(pfff dat telefoontje verzin ik er gewoon bij maar de timing klopt wel)  (Man eet, Man achter krant)
20.15:
we zijn thuis van trainen! Is er nog wat lekkers, we hebben honger.

Gezellig joh!

3 comments:

 1. Ha, herkenbaar en o zo vermoeiend. Waar is de tijd gebleven dat iedereen om dezelfde tijd aan tafel ging zitten. Was dat soms toen vader het vlees nog sneed?
  Ik heb hier overigens ook nog twee diertjes waarbij alles om eten draait en die zelfs samen op rooftocht door het huis gaan als zij honger hebben.

  ReplyDelete
 2. Oh was ik bijna vergeten; onze 2 kattekoppen die 2x per dag hun maaltje willen (en hun bak uitgeschept).

  ReplyDelete
 3. ach ja wat een treurnis... en dan ook nog van die piepers die dit niet lusten en dat niet lusten.... ik heb er nu één zitten achter een overheerlijke zuurkoolschotel... dat duurt en duurt.
  En dan heb jij nog wel net zo'n mooie keuken.. zucht.. en is je de lust tot koken vergaan.
  ik voel met je mee...

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.