Sunday, May 25, 2008

Pasta en Pesto, vakantie maaltijd

Lege borden aan tafel! Geen gemekker! 4 vorken die in de schaal aan het prikken waren om toch nog één hapje...
Ik kreeg zelfs het vriendelijke verzoek om dit te onthouden voor de vakantie en dat zal geen enkel probleem zijn want waar je ook bent, de ingrediënten kun je overal krijgen.

Saus:
2 el basilicum pesto
2 el balsamico azijn (gebruik alsjeblieft goede!!)
1 el olijfolie
1 tl vloeibare honing
vers gemalen peper
Mengen in een kommetje en even apart zetten tot later.




Pasta:
125 gr spekreepjes
250 gr champignons in plakjes
2 rode uien, grof gesnipperd
10 kerstomaatjes (onzin natuurlijk, maar zoveel had ik er, kijk maar hoeveel je wilt gebruiken)
2 kipfilets of 2 varkens filet lapjes, in blokjes gesneden en in een beetje olie gebakken
300 gr verse spinazie
400 gr -volkoren- pasta (liefst geribbeld zodat de saus beter vastgehouden wordt)
Versgeraspte Parmezaanse kaas
handje verse basilicum blaadjes

  • De spekreepjes uitbakken, uit de pan nemen en apart houden.
  • Gebruik 1 of 2 el van het spekvet om de uitjes en de champignons in te bakken.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Terwijl de pasta kookt, een paar minuten voordat het klaar is, voeg je de spinazie toe aan het uitjes/champignon mengsel, laat op middelhoog vuur slinken terwijl je omschept. Voeg de kerstomaatjes, vlees en spekjes toe en laat doorwarmen.
  • Giet de pasta af, meng de pasta door het vleesmengsel in de pan
  • De pesto-saus wordt er nu ook voorzichtig doorgeroerd en nog even vlug meegewarmd.
  • Bestrooi aan tafel met Parmesaan, evt. serveren met een groene salade

Probeer een goede balsamico azijn te gebruiken want het verschil proef je in dit gerecht onmiddellijk. Je kunt variëren met bijv. tomaten tapenade of rode pesto, de spinaze kan vervangen worden door bijv. Pak Soy. Misschien wat geroosterde paprika toevoegen? In ieder geval is het gerecht zoals het is een lekkere en snelle maaltijd. En erg slank!

3 comments:

  1. I love the pasta salad, and I get the basil and the mushrooms but I've not seen the shape on this pasta before. Looks like it's cut in half! I'd enjoy a bowl with some fresh bread while you explain it to me ;)

    ReplyDelete
  2. That pasta shape is intriquing to me. I like those pronounced ridges and the way it would hold sauce on the other side. Yummy!

    ReplyDelete
  3. Wat een leuke blog over vakantie.
    Ik heb hem onder mijn favorieten gedaan, kom zeker vaker terug.

    ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.