Sunday, August 26, 2007

Ben mijn pit kwijt!

(A little rant just in Dutch this time, about my dorkyness, losing something (my sanity?) and the frantic search that followed.)

Hoe krijg ik het voor elkaar! Ik bedoel maar, pit raak je toch niet zo maar kwijt? Mijn hele leven al in het bezit geweest van een behoorlijke portie pit, maar vorige week was het toch echt even weg. Niet ongerust worden hoor, geen last van een dipje, maar "gewoon" last van een verdwenen pit van een gasfornuis. Wilde een aanvang maken met de avond maaltijd, draai me naar het gasfornuis en kijk recht in een gapend gat....

Dan denk je eerst nog: okee, bij het schoonmaken verschoven, dan ligt dat ding een stukje verderop op de plaat. Niet dus. Dan dwaalt je oog iets verder weg, hoe ver kan zo'n ding rollen tenslotte.... Ook niet.

Niet op het aanrecht.
Niet in de la onder de kookplaat.
Niet in de la rechts.
Niet in de la links.
Al helemaal niet op de grond.
Geen pit.

Met het schoonmaakdoekje en al bij de wasmachine terechtgekomen misschien? Op mijn kop de wasmachine leeggehaald. Geen pit. Kan ook eigenlijk niet want ik gooi mijn doekjes na gebruik met een fikse zwaai de bijkeuken in, vóór de wasmachine. Ik stel me zo voor dat je het wel hoort als daar een pit in zit.

Echtgenoot? Echtgenoot! Die heeft vast vanmorgen vroeg gedacht: kom, laat ik eens even die ene pit in een bakje schoonmaak zetten, lekker inweken.... (Dûh, dacht het niet). Maar goed, toch gebeld...
Geen pit. Wel gelachen.

Wat nu? Word zo langzamerhand behoorlijk giechelig want dit kán gewoon niet. Nou dan bel je gewoon je vader. Pappaaaa help, ben mijn pit kwijt! Een aantal verstandige suggesties later; Geen pit. Wel gelachen.

Vader geeft telefoon over naar mijn moeder. Die heeft wel pit maar niet de mijne, wel weer andere verstandige suggesties. Afijn, op mijn kop in de groentebak gehangen, de vuilniszak nagekeken...
Geen pit. Wederom wel gelachen.

Tja, en toen begonnen er zich kleine wolkjes hoop te vormen...oei, geen pit. Moet ik natuurlijk een nieuwe kookplaat...jippie!! SStttt, wel gepast serieus blijven natuurlijk. Nieuwe kookplaat Jippieeee! Geen pit. Sjonge da's nou ook jammer... Kun je niet goed koken. Moet je een nieuwe kookplaat. Vervelend. Wat? Pitten los bijkopen? Nee joh, die van mij niet.

Ik ben namelijk de niet zo trotse bezitter van een tamelijk oud rottig 4-pits gasfornuis dat
A) te dicht op de achterwand ingebouwd is
B) geen afzuigkap heeft
C) al lang niet meer zelf ontstekend is
D) geen 2 laat staan 3 grote pannen kan hebben.

Plannen voor avondeten verlaten en de frituurpan aangezet voor kroketjes. Kroket met brood. Prima maaltijd. Kinders aan de dis. Ik ga even mijn brood vormen. Haal de digitale kernthermometer uit mijn deeg; deksel van de kom, pak de thermometer op. Verrek wat is dat ding zwaar..... Ik kijk, kijk nog een keer....
En wat zit daar vastgeplakt aan het minieme magneetje van de thermometer?

Juist ja.
MIJN PIT!
Sh**!

Geloof me, ik heb het nadien een aantal keren geprobeerd na te doen....je krijgt het bijna niet bewust voor elkaar. Kennelijk heb ik om de voeler in het deeg te steken de thermometer op mijn gasfornuis gelegd. (Klik! pit op magneet) Daarna deksel op de kom, thermometer op de deksel en op het plankje bij het gasfornuis gezet. De hele middag. Met pit en al.

Geen nieuwe kookplaat.
Dat was toch wel een eh.. pittige teleurstelling. Wel gelachen.

6 comments:

 1. Hahaha! dat is inderdaad wel weer een heel aparte belevenis...

  En wat te denken van: ik heb een bureau gekocht bij Ikea, een blad, waaronder te schroeven vier poten. En hoe ik heb gezocht en gezocht en gezocht... er was toch echt 1 poot verdwenen.

  Ik bedoel, een poot van een bureau... ik ga maar eens bij mijn gasfornuis zoeken, misschien...

  ReplyDelete
 2. Hahaha, heerlijk dat je ons laat meelachen!! Je hebt soms van die dingen!!!
  Wel knap inderdaad dat die pit aan de magneet bleef plakken, want hier blijft hij zelf al nauwelijks aan de oven vastzitten; zo klein is dat magneetje!
  Nou blij dat je je pit weer terug hebt!!

  ReplyDelete
 3. Pittig staaltje om dit inderdaad voor elkaar te krijgen...we hebben het geprobeerd.
  En gelachen..ook nu weer om dit "Hoe bestaat het "-verhaal !
  Jammer van dat nieuwe fornuis , maar volgens mij schiet je iedere keer weer in de lach als je die pit ziet. En da's ook wat waard !

  ReplyDelete
 4. Heb ook wel gelachen..;-)

  ReplyDelete
 5. whahaha, pittig verhaal :-)

  waar had ik mijn bril na lang zoeken nou weer teruggevonden.... hm, toch op m'n neus dus :-)

  ReplyDelete
 6. Hahaha...
  Ook gelachen.
  Het is dat 't bedtijd is, anders bleef ik hier nog veel langer lezen.
  Maar ik heb je sourdough posts ge-bookmark-d en ik heb je aan mijn reader toegevoegd!

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.