Wednesday, May 17, 2006

Een verhaaltje voor het slapengaan....

Er was eens een groot meisje. Op een mooie zomeravond besloot het grote meisje om eens een keer op tijd naar bed te gaan. De walletjes en rimpeltjes ware de laatste tijd wel erg goed zichtbaar namelijk. Zowaar een goed voornemen en zo gezegd zo gedaan. "Weet je wat" dacht het meisje; "ik neem die grote tube créme mee die ik laatst gekocht heb".
En gezeten op de rand van het grote bed smeerde ze grote klodders creme op haar armen en benen. Je kon haar zachtjes horen neuriën, ze was zo goed bezig. Alle droge plekjes werden voorzien van een fikse laag créme. TIjdens het smeren viel haar wel op dat de créme wat plakkerig aanvoelde op de huid en ze wierp een vluchtige blik op de tube. Ah, ja, natuurlijk, het is een créme in gelvorm, dat duurt wat langer voordat het ingetrokken is in de huid. Maar haar handen werden toch ook wel érg plakkerig van het smeren, en haar benen (die wel erg droog waren en dus voorzien van een dikke, dikke laag créme) nog veel erger.

In een flits herinnerde ze zich nog iets wat op de tube stond. Had ze daar zojuist niet iets gezien wat op "nettoyante" leek? En ... daaronder "detergente"? Haar Italiaans was een beetje roestig en het Frans ook niet zo dagelijks gebruikt, maar ze meende zich toch te herinneren dat dat iets te maken had met ......schoonmaken?
Met haar plakkerige handen reikte ze nogmaals naar de tube, ditmaal niet om nog meer créme te pakken, maar om de tekst voor de eerste keer goed te lezen.....

En ja hoor, daar was het, in kleine lettertjes achterop de tube: "Appliquer sur le visage et le corps sous la douche ou dans le bain". Het stond er zelfs ook nog in het Engels: "for shower and bath". Nou, dat was in ieder geval duidelijk. Hikkend van het lachen en strompelend met aan elkaar vast geplakte knietjes hinkelde ze naar beneden om haar echtgenoot te melden welk intelligent leed haar nu weer overkomen was.
Vanachter de laptop wierp de echtgenoot een verstoorde blik op de met een wittige waas bedekte ledematen van zijn vrouw, die inmiddels dubbelgebogen van het lachen onderaan de trap stond. Hij was aan het werk, druk bezig, wat was er nu weer? Er verscheen een voorzichtige grijns op zijn gezicht, en hij vroeg: Had je dat dan niet gezien? Je wist toch wat je kocht?

Heu....NEE? Bij de kassa. Aanbieding. Droge benen! Goedkoop! Smeren! Zag er wetenschappelijk verantwoord uit. Gel. Tous types de peaux sèches. Tube. Makkelijk doseren. Had ik al gezegd dat het een aanbieding was? In zo'n winkel met allerlei goedkope parallel-import artikelen.

Het grote meisje zag dat er niets anders op zat dan een grote douche-beurt. Het warme water stroomde en de douche-cabine vulde zich met stoom....en schuim...nog meer schuim....heel veel schuim. Het meisje was nog nooit zo schoon geweest. En zo wakker.....

4 comments:

 1. Hi.. ben je blond? Is ie op nu?
  Mijn man zegt altijd ooooh blondjes...ooohh. ik ben iets blond, en mn man vind me onhandig, maar mijn werkgevers vonden mij altijd wel handig.

  ReplyDelete
 2. Gillen weer, dit verhaal...achteraf nòg dure crème dus!
  Maar wel een mega schone douche....Zal het lekker ruiken bij jou!

  ReplyDelete
 3. Ik heb in een deuk gelegen!!!!! geweldig wat een verhaal

  ReplyDelete
 4. Even ter info: Nee, ik ben niet blond, nooit geweest en ook geen plannen in die richting.

  De crème is nog niet op, ruikt lekker, wast zacht en schoon (sans savon-senza sapone) en kostte maar liefst 1,00 euro voor 200 ml.

  "Per tutti i tipe di pelli secche"

  En...de badkamermeneren hebben afgezegd...voor niets de blaren op mijn handen geboend en de douche lekker laten ruiken (hah, mij hebben ze niet, elluk nadeel hep ze voordeel).

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.