Sunday, September 25, 2005

Blogging by mail

Ik had er al eerder iets over gelezen, en het speelt al een paar dagen door mijn hoofd. Blogging by mail houdt in dat er "voedsel"pakketjes per post gestuurd worden. Op het net bestaat kennelijk een gemeenschap aan foodbloggers (mensen die min of meer dagelijks verslag doen van wat ze koken/eten/uitproberen aan recepten) die onderling via hun blogs contact houden. Nic van http://bakingsheet.blogspot.com/ is op het idee gekomen eens in de zoveel tijd een inschrijving te houden, zij koppelt dan adressen aan elkaar en de bedoeling is dat je jouw contact een pakketje stuurt met lekkere dingen. Zelfgemaakt, gekocht, dingen specifiek van jouw land (het gaat echt wereldwijd, heel grappig), het hoeft niet veel of duur te zijn, gewoon een paar aardigheidjes. Zelf ontvang je weer een pakketje van iemand anders. Stel je voor; een pakketje met leuke dingen uit bijv. Singapore zomaar op je stoep!
Ik heb pakketjes gezien met zelfgemaakte koekjes, een potje jam, een reep, een paar recepten op een kaart en een pakje kruiden. Leuk he?
Zou hier in Nederland ook zoiets van de grond te krijgen zijn (voordat we wereldwijd gaan bedoel ik LOL).
Hmm, nog maar eens over denken......

1 comment:

 1. Hoi,

  Nou ik heb nog wel een potje aarbeienjam te geef. Hihihihi
  Of wat van die lekkere chocolate chip cookies. Recept van jou via Lonnes gekregen.
  Moet altijd wel lachen om jouw zelfreflectie. (hip woord he)
  Ik heb wel eens gedacht om met een groepje mensen recepten per mail uit te wisselen. Zo van dingen die ook praktisch haalbaar zijn. Want ik moet zeggen als ik zo lekker aan het bakken ben schiet het koken er wel bij in. Of het moet bakken voor het avondeten zijn.
  Ik dacht in eerste instantie aan degene waar ik jarenlang mee in een huis heb gewoond. Tjonge toen waren we nog studenten. Maar we aten toen toch lekker. Inclusief toetje of voorgerecht. Dat was echt een goede tijd. Veel afwisseling en veel proberen Ach ja als je maar een keer in de week in de keuken hoeft te staan dan is het ook niet erg om er een hele middag aan te besteden.
  Maar nu is koken toch wel vaak op de automatische piloot. Alhoewel ik moet zeggen dat het bakken wel een nieuw impuls eraan gegeven heeft. Lekker zelf wraps maken en pittabroodjes. Nu nog eens wat meer varieren met de vullingen.
  Maar om even op het onderwerp terug te komen het is inderdaad een grappig idee om dingen met elkaar uit te wisselen. Lonnes en ik doen dat ook weleens. Geen grote hoeveelheden maar gewoon je komt wel eens wat tegen waarvan je denkt dat is ook leuk voor een ander. Maar hoe je dat logistiek goed kunt regelen met een grotere groep over een grotere afstand... ik weet het niet. Je moet zoiets misschien ook wel 'verwachtingsloos' doen. Dat je niet bij voorbaat iets terugverwacht (maar het dan wel krijgt natuurlijk).
  Zo nu weer genoeg geschreven. Nog even de traktatie voor over een uurtje afmaken. (school)
  Even kijken of ik het hierbeneden ook nog goed ingevuld krijg.
  Groetjes Bakkersdochter

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.