Wednesday, September 21, 2005

Bakles!

Vanmorgen aanschouwelijk onderwijs gegeven. Drie van mijn favourite things (sound of music herinnering) gecombineerd; vriendin, koffie, en broodbakken. Om 9.00 uur op pad met in mijn tas een kom deeg, receptenschriftje, rekenmachine (huh?), maanzaadjes, en nog zo wat andere nuttige zaken. De bollen zijn prima gelukt (voor de bakkerswereld bezoekers: Lida's melkbollen natuurlijk), de vlechten lieten zich prima vlechten, ik had alleen geen tijd meer om het resultaat van de kaaskrullen te bekijken, die zijn dus zelfstandig tot krul geworden. Ik ben benieuwd.
En vanmiddag.... Nog even bij de groenteboer annex toko naar binnen en ik heb gescoord: nog te bakken kroepoek (jeugdherinnering, mijn moeder maakte dat en dat was spannend!) hoop hetzelfde effect te bereiken bij mijn kids...
Verder nog crystallized ginger (gesuikerde gember) kom je niet zo vaak tegen dussss en verder nog kokos, laurier, kaneel niet zo bijzonder maar het is altijd leuk om even te snuffelen en info uit te wisselen. Er stond voor mij een mevrouw die naar moutsuiker zocht om haar eend in te bakken (?!). Ik ken moutpoeder als iets wat bakkers in hun brood te stoppen om dat felbegeerde gezonde donkerbruine brood te krijgen. Donkerbruin brood krijg je niet vanzelf, ook niet met het meest 100% volkoren meel dat je kunt vinden. En wij met zijn allen maar denken dat hoe donkerder het brood hoe gezonder, lees meergranen, het is. Mooi niet!
Nu nog even verzinnen wat ik met die gember ga doen.

2 comments:

 1. hoi Baking soda,

  Via het forum van bakkerswereld ben ik hier terecht gekomen. Ik ben zo heel erg benieuwd naar het recept van de kaaskrullen maar ik kan het niet vinden. Niet op het forum en niet op je weblog (tot 10 minuten geleden wist ik niet wat een weblog was, dankzij de pana gaat er een wereld voor je open)
  Kun je me helpen aan het recept?
  r.j.mhermkens@freeler.nl Misschien krijg je dit adres al op een andere manier door maar zoals je al wel begrepen hebt ben ik een echte computerdyslect (die alleeen wel graag bakt)
  Prachtige foto s trouwens (via bakkerswereld)
  Groetjes truus Hermkens

  ReplyDelete
 2. Hoi Truus, welkom hier! Ik doe ook verzoeknummers hoor :)
  Dus binnenkort foto's en het recept van kaaskrullen voor je.

  ReplyDelete

Thanks for visiting! I really appreciate and enjoy reading all your comments! If you have any questions feel free to email me.