tag:blogger.com,1999:blog-16941527.post4737379166025965140..comments2024-03-01T17:26:36.306+01:00Comments on Bake My Day!: Zuurdesem met Zijwieltjes en een EngeltjeKaren Baking Sodahttp://www.blogger.com/profile/10648275442628223581noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-22669785998508453412010-06-09T14:49:51.298+02:002010-06-09T14:49:51.298+02:00Ik heb een vraagje aan je, ik zit inmiddels op dag...Ik heb een vraagje aan je, ik zit inmiddels op dag 12 van mijn desem, en alles gaat nog goed.Kun je mij een tip geven met welk recept ik het beste een eerste zuurdesembrood kan gaan proberen?<br />Alvast bedankt, (ook voor de uitleg hier),<br />MoniqueMoniquehttps://www.blogger.com/profile/03719190453195631959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-83312846146695040932008-04-27T15:35:00.000+02:002008-04-27T15:35:00.000+02:00Fijn dat je zo snel reageert want nu kan ik vanavo...Fijn dat je zo snel reageert want nu kan ik vanavond de toss gaan voeden in plaats van weggooien. Spannend!!<BR/>MarjokeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-9236789695596105492008-04-26T21:58:00.000+02:002008-04-26T21:58:00.000+02:00@ Marjoke, hartstikke goed!Je kunt er nu mee bakke...@ Marjoke, hartstikke goed!<BR/>Je kunt er nu mee bakken, daarvoor moet je hem eerst een beetje "bijvoeden". Binnenkort zal ik hier ook een post over maken.<BR/>Nu even zo:<BR/><BR/>Voer je moeder starter als gewoonlijk maar <B>bewaar</B> wat je anders zou weggooien (= de toss).<BR/><BR/>Je gaat nu je toss ook voeren met: 1 cup water en 1 cup bloem. Wacht 6-8 uur en dan, zonder iets weg te gooien voer weer maar nu met een 1/2 cup water en een 1/2 cup bloem.<BR/><BR/>Je zult zien dat je een dikker prutje hebt wat ook gaat rijzen en actief bubbelt. Hiermee kun je bakken, het liefst binnen 4 uur na de laatste voeding want dan is hij op zijn best.Karen Baking Sodahttps://www.blogger.com/profile/10648275442628223581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-90868550052137610332008-04-26T12:32:00.000+02:002008-04-26T12:32:00.000+02:00Eindelijk, het is zo ver; morgen heb ik mijn brouw...Eindelijk, het is zo ver; morgen heb ik mijn brouwsel 15 dagen in leven weten te houden en het loopt niet weg en vertoont geen rare kleuren. Maar.........moet ik nu wel of niet eerst weer de helft weggooien en hoe lang na de voeding kan ik dan een deel gebruiken voor het brood?/<BR/>MarjokeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-6749870760879429252008-04-08T21:25:00.000+02:002008-04-08T21:25:00.000+02:00Ik ben weer vol bewondering.... al doe je niet een...Ik ben weer vol bewondering.... al doe je niet eens wat je schrijft en schrijf je het alleen... WAT een toewijding! Ik ben dol op Duits brood, ik koop het vaak, maar ik geloof vast en zeker dat dit VELE MALEN lekkerder is! Zoals gewoonlijk bied ik me weer aan als 'proefmonster'....<BR/><BR/>NancyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-26486456188798789322008-04-08T16:20:00.000+02:002008-04-08T16:20:00.000+02:00Meid je bent een held dat je het hele verhaal in h...Meid je bent een held dat je het hele verhaal in het NL hebt opgeschreven!! Klasse.Lienhttps://www.blogger.com/profile/07355494414772149750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-19453506147372407932008-04-08T07:50:00.000+02:002008-04-08T07:50:00.000+02:00De instructie om niets van metaal te gebruiken hee...De instructie om niets van metaal te gebruiken heeft te maken met het reageren van het zuur met het metaal. Dus zowel voor het potje als waarmee je roert. Ik weet trouwens niet of dit van vroeger stamt of dat het nog steeds opgaat, maar voor alle zekerheid..Karen Baking Sodahttps://www.blogger.com/profile/10648275442628223581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-5901762483821932882008-04-07T22:29:00.000+02:002008-04-07T22:29:00.000+02:00Wat geweldig dat je dit hele verhaal in het nederl...Wat geweldig dat je dit hele verhaal in het nederlands op de site hebt gezet. Super, ik ben ondertussen bij dag twee. O ja waarom eigenlijk geen metalen lepel?<BR/><BR/>Groetjes truusAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-4384918132045433492008-04-06T14:09:00.000+02:002008-04-06T14:09:00.000+02:00Het is dat me ongestoorde nachten waren beloofd, a...Het is dat me ongestoorde nachten waren beloofd, anders was ik er niet aan begonnen, want dit is inderdaad alsof je er een kindje bij hebt!<BR/>Monica, Gea en Monique, deze is goed in leven te houden moet ik zeggen, zelfs door mij. Ergens halverwege stort 'ie inderdaad een beetje in en heb ik wat krachtvoer moeten toedienen, schijnt er allemaal bij te horen.<BR/>Succes!Karen Baking Sodahttps://www.blogger.com/profile/10648275442628223581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-16942396308121714922008-04-05T17:21:00.000+02:002008-04-05T17:21:00.000+02:00Ik lees dat jij de kraamtijd al achter de rug hebt...Ik lees dat jij de kraamtijd al achter de rug hebt....'t is toch net of je weer een baby in huis hebt...;-)))<BR/>Ben benieuwd wat je er allemaal van bakt...(heeft Pumba! al een hielprikje gehad.....?;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-44613915276754086422008-04-05T13:57:00.000+02:002008-04-05T13:57:00.000+02:00Hug hug hug !!!Heerlijk dat jij zo geordend en eff...Hug hug hug !!!<BR/>Heerlijk dat jij zo geordend en efficiƫnt bent! ;)<BR/>Nu kan ik de draad weer oppakken want die was ik volledig kwijt bij de BBB's ( Buzy Baking Babes).<BR/>Bewaar je een baby Poemba voor me, voor je weer wat wegkiepert ? <BR/>Dat koffie broodje ziet er zeeer profi uit, kom ik gauw proeven !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-82087883009278250272008-04-04T21:43:00.000+02:002008-04-04T21:43:00.000+02:00Jeetje, zuurdesem ... weet je wat, ik probeer het ...Jeetje, zuurdesem ... weet je wat, ik probeer het nog 1 keer.<BR/><BR/>Aan het verhaal zal het niet liggen. Je hebt het hele ritueel gezellig, maar zeker ook duidelijk, uitgelegd.Geahttps://www.blogger.com/profile/06262162518582614020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-13009952552614897492008-04-04T18:35:00.000+02:002008-04-04T18:35:00.000+02:00Karen, fijn dat je het helemaal in het nederlands ...Karen, fijn dat je het helemaal in het nederlands vertaald hebt; heb het gevolgd bij Mary van The Sour Dough, en ben inmiddels op de vijfde dag, maar deze vertaling erbij geeft me wat meer zekerheid want engels is niet mijn sterkste kant. Overigens ben ik een grote fan van zuurdesembrood (sinds enkele weken lukt het me aardig om er heerlijke broden mee te bakken en beslist niet zuur!)dus ik ga proberen deze "opdracht" te volgen. De krokodil was mislukt, wie weet gaat het nu wel lukken. Alleen het lezen erover en meedoen (ook al lukt het niet) geeft me veel plezier...<BR/>MonicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-16941527.post-64256384403480934182008-04-04T16:15:00.000+02:002008-04-04T16:15:00.000+02:00Karen,I don't know what you are saying here, but I...Karen,<BR/><BR/>I don't know what you are saying here, but I love the little angel's pose!! And the final product looks like it has my name on it!! Yummm!!SueCooksWildhttps://www.blogger.com/profile/03967997512771442527noreply@blogger.com